Jump to content

Inxhinieria e radio frekuencave

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Inxhinieria e Radio Frekuencave, e njohur edhe si Inxhinieria e Radios dhe Frekuencave, është një nën-degë e inxhinierisë elektrike që merret me pajisje të cilat janë projektuar për të vepruar në spektrin e Radio Frekuencave. Këto pajisje veprojnë brenda një spektri prej rreth 3 Hz deri 300 GHz.

Inxhinieria e Radio Frekuencave është inkorporuar në pothuajse çdo gjë që transmeton ose merr një valë radioje, që përfshin, por pa u kufizuar në, Celularë, Radio, WiFi dhe uoki toki.

Inxhinieria e Radio Frekuencave është një fushë shumë e specializuar. Për të prodhuar rezultate të cilësisë, një njohuri e thella e matematikës, fizikës dhe teorisë elektronike të përgjithshme është e nevojshme. Edhe me këtë, projektimin fillestar të një qark RF zakonisht mbart ngjashmëri shumë te pakte me qarkun përfundimtar, sepse rishikime të projektimit kërkohen shpesh për të arritur rezultatet e synuara.

Inxhinierët e RF janë specialistë në fushën e tyre përkatëse dhe mund të marrin shumë role të ndryshme, të tilla si dizajn, dhe mirëmbajtje. Një Inxhinier RF në një kullë transmetimi është përgjegjës për mirëmbajtjen e stacioneve të transmetimit te transmetuesve të tensionit te lartë, dhe sistemet e lidhur. Kjo faqe përfshin fuqinë e emergjencës se transmetuesit, me telekomandë, rregullime te linjës kryesore të transmetimit dhe antenës, lidhjet me radio mikrovalë rele Lidhjet me TSL dhe më shumë. Në mënyrë tipike, pajisjet e transmetimit janë te vjetra, dhe ka pak mbështetje në dispozicion nga prodhuesi. Shpesh, zgjidhje kreative dhe bashkëpunimi janë të nevojshme. Tipi i teknologjive të përdorur është i madhe për shkak të gjitha sferave te frekuencave të caktuara për shërbimet e ndryshme të radios, dhe për shkak të moshës së pajisjeve. Në përgjithësi, pajisjet e vjetra janë më te lehtë për tu shërbyer.

Shihni gjithashtu

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Stampa:Portalpar

Splat! është një program për visualizimin e terrenit dhe kryerjen matjeve dhe parashikimni duke përdorur modelin e mbulim të parregullt të terrenit.