Kiço Ngjela

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kiço Ngjela ka lindur ne fshatin Nivan, komuna Zagori Gjirokastër.ka qenë ministër i tregtisë, kandidat i byrosë politike. Ngjela përfshihet në listën e përpiluar nga Instituti i Studimit të Krimeve dhe Pasojave të Komunizmit, që përmbledh pjesëmarrësit që kanë përgjegjësi direkte për krimet e Partisë Komuniste Shqiptare dhe të Ushtrisë Nacionalçlirimtare, duke qene, sipas ligjit nr. 41, anëtarë të strukturave politike dhe ushtarake “që kanë inspiruar, organizuar, urdhëruar, ekzekutuar ose ndihmuar forcat partizane në vepra kriminale”.[1] U akuzua për sabotim në 1975, dhe u burgos deri në 1990. Është babai i avokatit Spartak Ngjela.

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]