Kloni (telenovelë)

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kloni (titulli origjinal "O Clone") është një telenovele braziliane, që u transmetuar nga Rede Globo Network nga 1 tetor 2001 deri 14 qershor 2002, me gjithsej 221 episode.

Pati një sukses shumë të madh, duke u bërë i njohur ne të gjithë boten. U dublua ne shumë gjuhe dhe u transmetua kudo. Është luajtur në Rio de Janeiro, Brazil dhe në Marok.

Përvec së historisë të bukur midis Zhades dhe Lukas, për tu përmendur është edhe lista e këngëve që jepen si kolone zanore të kësaj telenovele.

Këngët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

A Miragem - Marcus Viana (tema e Jade e Lucas)

Meu Grande Amor (Si Tu M'Aime) - Lara Fabian (tema e Maysa)

Sob O Sol – Sagrado Coração da Terra (tema e hapjes)

Maktub - Marcus Viana & Transfonica Orkestra (tema e Marokut)

All for Love (A Miragem) – Michael Bolton (tema e Jade e Lucas)

Mi Gran Amor le di (And I love her) – Jose Alberto “El Canario” (tema e Yvette)

LunaAlessandro Safina (tema e Leônidas)

Desert Rose – Sting (tema e Said)

My Lover's gone - Dido (tema e Mel)

Whenever Wherever – Shakira (tema e Karla)

Marcas De Ayer – Adriana Mezzadri (tema e Léo)

I want Love –Elton John (tema e Cecéu e Amalia)

MelodramaAndrea Bocelli (tema e Anita)

Nour El AinAmr Diab (tema e myslimaneve)

HabibiHakim

Aktorët[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Murilo Benício - Lucas / Léo /Diogo

Giovanna Antonelli - Jade

Juca da Oliveira - Augusto Albieri

Eliane Giardini - Nazira

Reginaldo Faria - Leônidas Ferraz

Vera Fischer - Yvete

Stênio García - Ali

Dalton Vigh - Said

Daniela Escobar - Maysa

Adriana Lessa - Deusa

Nívea María - Edna

Antônio Calloni - Mohamed

Letícia Sabatella - Latiffa

Débora Falabella - Mel

Marcelo Novaes - Xande

Solange Couto - Dona Jura

Neuza Borges - Dalva

Jandira Martini - Zoraide

Cristiana Oliveira - Alicinha