Koço Kokëdhima

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Koço Kokëdhima.jpg

Koço Kokëdhima (21 Prill 1959 - Qeparo, Himarë - Qarku i Vlorës) është njëri ndër Sipërmarsit më të pasur dhe të suksesshëm në Shqipëri[1][2] Themeluesi i Lëvizjes “ZGJIDHJA” ku më 29 Prill 2017 kthehet në parti politike[3], Sekretari i Parë i Komitetit të Bashkimit të Rinisë së Punës të Shqipërisë për Rrethin e Fierit[4] nga 1984 deri 1991, Deputet i Kuvendit të Shqipërise që nga ardhja në pushtet e Partisë Socialiste në vitin 2013 deri në 9 Maj 2016, pasi Gjykata Kushtetuese konstatoi të papajtueshëm me Kushtetutën mandatin e tij.[5]

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Jeta e hershme[redakto | përpunoni burim]

Koço Kokëdhima lindi në QeparoHimarësQarkut të Vlorës më 21 Prill të vitit 1959, Ciklin e parë të studimeve apo filloren 8-vjeçare e kreu në fshatin e lindjes në Qeparo. Në vitin 1974 filloi studimet në Shkollën e Mesme të Përgjithshme në Delvinë, dhe në 1975-ën u transferua në gjimnazin “Ali Demi” në Vlorë,  dallohej edhe për pjesëmarrjen e tij në aktivitetet artistike e kulturore.[nevojitet citimi]

Në vitin 1984 u diplomua me rezultate të shkëlqyera[nevojitet citimi]Fakultetin e Shkencave të NatyrësUniversitetit të Tiranës, në degën “Matematikë”. Po atë vit Kokëdhima u zgjodh “Sekretar i Parë i Rinisë” në Fier, ku drejtoi deri në vitin 1991. Nga fundi i vitit 1984 filloi punë pranë Institutit Gjeologjik të Naftës në Fier si “Matematicien”.

Referimet[redakto | përpunoni burim]