Kontrabanda

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Armët kontrabandë të sekuestruara nga një forcë sigurie afgane dhe e koalicionit gjatë një operacioni ofensiv sigurie në Nangarhar.

Kontrabanda i referohet çdo sendi që, në lidhje me natyrën e tij, është i paligjshëm për t'u zotëruar ose shitur. Përdoret për mallra që nga natyra e tyre konsiderohen shumë të rrezikshme ose fyese në sytë e ligjvënësit.

E ashtuquajtura kontrabandë derivative i referohet mallrave që normalisht mund të jenë në pronësi, por që mund të sekuestrohen sepse janë përdorur për kryerjen e një akti të paligjshëm dhe për rrjedhojë kanë lindur në mënyrë të paligjshme, p.sh. kontrabandë mallrash; mallrat e vjedhura – pjesëmarrja me vetëdije në tregtinë e tyre është një shkelje në vetvete, e quajtur Lëvizës.[1]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ "Contraband", Wikipedia (në anglisht), 2022-12-01, marrë më 2022-12-19