Kroatistika

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kroatistika (kroatisht: Kroatistika, gjermanisht: Kroatistik, polonisht: Kroatystyka) është një disiplinë akademike në kuadër të Studimeve Sllave (Sllavistikës) e cila mirret me studimin gjuhës kroate, të letërsisë, të historisë dhe të kulturës kroate. Në kuadër të Studimeve Sllave ajo i takon nëngrupit të Sllavishtes së Jugut.

Përveç Kroacisë, studimet kroate studiohen edhe në universitetet në Hungari, Ukrainë, Sllovaki, Republika çeke, Poloni, Bullgari, Rumani, Indi, Kanada, Australi dhe Kinë.

Ekziston edhe fakulteti në Zagreb i njohur si Qendra për Studime Kroate si pjesë e Universitetit të Zagrebit.

Niveli universitar[redakto | përpunoni burim]

Referenca[redakto | përpunoni burim]