Ksenofon Nushi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Ksenofon Nushi është padyshim një nga ambasadorët më jetëgjatë të diplomacisë shqiptare. I diplomuar jashtë vendit në fushën e diplomacisë Ksenofon Nushi ka shërbyer për shumë vite në diplomacinë shqiptare. Në vitin 1967 ai emërohet ambasador i Shqipërisë në Itali, post të cilin e mbajti deri në vitin 1972. Më pas ai kthehet në Shqipëri, ku punon në Ministrinë e Jashtme, ku më pas ai emërohet zv.ministër i Jashtëm. Këtë post diplomati i njohur e mban deri në momentin e arrestimit të ish-ministrit të Jashtëm dhe diplomatit të njohur, Nesti Nase. Në vitin 1986 diplomati Ksenofon Nushi emërohet ambasador në Francë, post të cilin e mbajti deri në vitin 1989.