Kozma Nushi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Kozma Nushi, i cili u lind në Vuno më 1909, emigroi që fëmijë në Francë, ku punoi në Lion. Më 1940 u kthye në atdhe ku u përfshi në lëvizjen antifashiste. U arrestua nga nazistët gjermanë dhe u internua në kampet e përqendrimit, ku u pushkatua në Mathuazen më 1944.