Misto Mame

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Misto Mame u vra më 16 gusht të vitit 1942, është hero i popullit, militant i rinisë.

Mori pjesë aktive në demonstratat antifashiste dhe në aksione. U zgjodh anëtar i Komitetit Qarkor të Partisë për Tiranën dhe anëtar i Komitetit Qendror të Rinisë Komuniste, duke zëvendësuar një anëtar tjetër. Ishte komandant i një njesiti guerril në Tiranë. Kreu një numër aksionesh të guximshme, ku veçohet ai i djegies së depos së xhenios në afërsi të kryeqytetit, ku zjarri vazhdoi 48 orë dhe dëmi u llogarit 5 milion franga shqiptare. Ra në një nga lagjet e Tiranës në një luftë ta pabarabartë me fashistët italianë.