Myslym Keta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Myslym Keta është një figurë e rëndësishme e popullit shqiptar për veprimtarinë e tij antifashiste gjatë luftes dhe atë ushtarake pas çlirimit. Për këtë kontribut i është dhënë titulli hero i popullit. Ai ka dhe gradën kolonel. Ai ka dhënë një kontribut të veçantë në themelimin e Armatës së tankeve. Myslym Myslym Keta lindi në vitin 1925Tiranë, në një familje patriote dhe arsimdashëse. Vdiq në vitin 1966. U vra ne Karme te Kirit,Dukagjin.