Zija Kambo

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Zija Kambo,ishte ushtarak shqiptar. Partizan dhe komandant i Brigadës IV Sulmuese. Mbas çlirimit të Atdheut Zija Kambo, shkollohet në Akademinë Ushtarake "Frunze" në Bashkimin Sovjetik. Mbas përfundimit të saj kreu detyra të larta ushtarake me gradën kolonel - në reparte të mëdha të ushtrisë e të kufirit. Ai emërohet shef i Shtabit të Drejtorisë të Kufirit dhe fund të karrjerës së tij ushtarake, komandant i Gardës të Republikës. Zija Kambo është zgjedhur në 4 legjislatura deputet i Kuvendit Popullor për zonën e Devollit. Në vitin 1961 gradohet gjeneralmajor dhe në vitin 1969 mori titullin e lartë Hero i Popullit.