Lista e lumenjve në Kroaci

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Drava
Kupa
Danubi
Bosut
Korana
Lumenjeve në Kroaci
Lumi Gjatësia (brenda Kroacisë) (km) Gjatësia totale (km) Ujërave në
1. Sava 562 945 Danubi
2. Drava 305 749 Danubi
3. Kupa 296 296 Sava
4. Danubi 188 2860 Deti i Zi
5. Bosut 143 186 Sava
6. Korana 109 134 Kupa
7. Bednja 133 133 Drava
8. Lonja-Trebež 132 132 Sava
9. Česma 123 123 Lonja-Trebež
10. Una 120 213 Sava
11. Vuka 112 112 Danubi
12. Dobra 104 104 Kupa
13. Cetina 100 100 Deti Adriatik
14. Glina 82 100 Kupa
15. Karašica 91 91 Drava
16. Sutla 89 92 Sava
17. Orljava 89 89 Sava
18. Ilova 85 85 Lonja-Trebež
19. Odra 83 83 Kupa
20. Lika 78 78
21. Krapina 75 75 Sava
22. Krka 73 73 Deti Adriatik
23. Pakra 72 72 Lonja-Trebež
24. Sunja 69 69 Sava
25. Zrmanja 69 69 Deti Adriatik
26. Mura 67 483 Drava
27. Glogovnica 66 66 Česma
28. Plitvica 65 65 Drava
29. Mrežnica 63 63 Korana
30. Kupčina 56 56 Kupa
31. Mirna 53 53 Deti Adriatik
32. Neretva 20 213 Deti Adriatik
33. Rječina 19 19 Deti Adriatik

Shiko dhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]