Lista e qyteteve të Evropës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Qytete Evropiane kanë disa karakteristika të përbashkëta. Kështu p.sh për dallim nga qytete e kontinenteve tjera qytete metropole Evropiane nuk janë të orjentuara në ndërtesa të larta. Ato më tepër shtrihen duke zënë sipërfaqe të mëdha dhe dke futur në gjirin e tyre edhe qytete që gjenden për rreth tyre.

Metropole në Evropë
Rangu Qyteti Shteti Banorë në Mio.
1 Moska Rusia 10,4
2 Stambolli Turqia 9,8
3 Londra Britania e Madhe 7,4
4 Shën Petersburg Rusia 4,0
5 Berlini Gjermania 3,4
6 Madrid Spanja 3,1
7 Roma Italia 2,8
8 Kievi Ukraina 2,5
9 Parisi Franca 2,1
10 Bukuresht Rumania 1,9
11 Hamburgu Gjermania 1,7
12 Budapest Hungaria 1,7
13 Varshava Polonia 1,7
14 Vjena Austria 1,6
15 Barcelona Spanja 1,6