Lista e tempujve hindu në Kerala

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Kjo është një listë e tempujve hindu në shtetin indian të Keralas e renditur sipas distrikteve.[1][2][3]

Alappuzha[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Vadakkan Koyikkal Devi Puthiyavila, Kayamkulam Sree Parvathy
Tempulli Manakkattu Devi[4] Pallipad, Haripad Bhuvaneswari Temple10.jpg
Tempulli Chakkulathukavu[5] Neerattupuram Durga
Tempulli Chettikulangara Devi Mavelikkara Bhagavathy Chettiku temp.JPG
Tempulli Sree Narayanapuram Thrikkayil Perissery Vishnu THRIKKAYIL TEMPLE RENOVATION.jpg
Tempulli Kandiyoor Sree Mahadeva Mavelikkara Shiva KANDIYUR TEMPLE.jpg
Adichikkavu Sree Durga Devi Kshetram Pandanad, Chengannur Durga
Tempulli Haripad Sree Subrahmanya Swamy Harippad Subrahmanya Swamy Haripad Subrahmanya swami Temple.jpg
Tempulli Mannarasala Haripad Nagaraja & Nagayakshi Mannarasala temple.jpg
Tempulli Ambalappuzha Sri Krishna Ambalapuzha Krishna Ambalapuzha Sri Krishna Temple9.jpg
Tempulli Vethalan Kavu Mahadeva Kappil lindor, Krishnapuram, Kayamkulam Shiva
Tempulli Evoor Major Sri krishnaswamy Evoor, Kayamkulam Krishna Evoor temple 06.JPG
Tempulli Vettikulangara Devi në Cheppad Cheppad, Haripad Durga

Idukki[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Sri Siddhi Vinayakar Chittampara Ganesha

Kannur[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Rajarajeshwara Taliparamba Shiva Outer wall Rajarajeshwara Taliparamba.jpg
Tempulli i Muthappanit Parassini Muthappan Parassini Madappura Sree Muthappan Temple, Kerala (November 27, 2001).jpg
Oorpazhachi Kavu Edakkad Bhagavathy Oorpazhachi.jpg
Tempulli Kalarivathukkal Bhagavathy Valapattanam Bhadrakali Kalarivathukkal temple.JPG
Tempulli Annapoorneshwari Cherukunnu, Kannapuram Annapoorneshwari Devi, Krishna HoranaduAnnapurneswariTemple.jpg
Tempulli Kottiyoor Kottiyoor Shiva Ikkare kottiyur.JPG
Tempulli Sri Lakshmi Narasimha Thalassery Narasimha Swamy SLN temple Thalassery1.jpg

Kasaragod[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamje
Tempulli i Liqenit Ananthapura Ananthapura Krishna Ananthapura temple Kasaragod.jpg
Tempulli Sri Gopalakrishna Kumbla Krishna
Tempulli Mayathi Devi Balanthode, Panathady Devi

Kollam[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Sasthamcotta Sree Dharma Sastha[6] Sasthamcotta Sastha Tmp1.jpg
Tempulli Kilimarathukavu Kadakkal Shiva, Parvathi, Mahanadan, Ganapathy, Murugan, Hanuman, Sastha, Nagar
Tempulli Poruvazhy Peruviruthy Malanada[7] Poruvazhy Duryodhana
Tempulli Chathannoor Sree Bhoothanatha Chathannoor
Tempulli Pulimukham Devi Thazhava Bhadrakali Pulimukham Temple.jpg
Tempulli Vayalil Thrikkovil Mahavishnu Ilamkulam, Kalluvathukkal Vishnu Vayalil Thrikkovil6 N.jpg
Ammachiveedu Muhurthi Ganapati, Chamundi, Yogeshwaran
Tempulli Oachira[8] Oachira Parabrahman Oachira temple.JPG
Kottarakkara Sree Mahaganapathi Kshethram[9] Kottarakara Ganesha Kottarakkara Ganapathi temple a lateral view.jpg
Tempulli Sree Indilayappan[10] Marayikkodu, Karickom Shiva, Parvathi, Vishnu

Kottayam[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Ettumanoor Mahadevar Ettumanoor Shiva Ettumanoor temple north gate.JPG
Tempulli Thirunakkara Mahadevar Kottayam Shiva
Tempulli Vaikom Mahadevar Vaikom Shiva
Tempulli Kaduthuruthy Mahadeva Kaduthuruthi Shiva
Tempulli Neendoor Subrahmanya Swami Neendoor, Kottayam Subramaniya Neendoor Subrahmanya Swami temple.JPG
Tempulli Shaktheeswaram Aymanam, Kottayam Adi Parashakti
Tempulli Kavinpuram Devi Ezhacherry Shiva, Parvathy
Tempulli Panachikkadu i Saraswati Devit Panachikkad Saraswati, Vishnu Panachikkadu.jpg

Kozhikode[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Lokanarkavu Vatakara Durga ലോകനാർകാവ് ഭഗവതി ക്ഷേത്രം 02.jpg
Tempulli Valayanad Devi[11] Govindapuram, Kozhikode Bhagavathi Valayanad Devi Temple, 2015 night view.jpg
Pisharikavu Koyilandy Durga
Tempulli Thalikkunu Shiva Mankavu, Kozhikode Shiva Thalikunnu Shiva Temple.jpg

Malappuram[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Tirumanthamkunnu Thirumanthamkunnu Shiva Tthirumandhamkunnu Temple.jpg
Tempulli Alattiyur Hanuman Alathiyur, Tirur Hanuman
Tempulli Bhayankavu Bhagavathi Purathur, Tirur Bhagavathi
Tempulli Thrikkavu Ponnani Durga Thrikkave temple 01.JPG
Tempulli Tirunavaya Thirunavaya Vishnu, Ganapathi, Lakshmi Thirunavaya Navamukunda Temple.JPG
Tempulli Kadampuzha Devi Kadampuzha Durga Kadampuzha Temple.2.jpg
Tempulli Triprangode Siva Triprangode, Tirur Shiva Thriprangodu temple.jpg

Palakkad[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Killikkurussi Mahadeva Killikkurussi Shiva KillikkurussiMahadevaKshetram.jpg
Tempulli Mangottu Bhagavathi Mangottu Bhagavathi

Pathanamthitta[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Kaviyoor Mahadevar Kaviyoor Shiva, Hanuman കവിയൂർ മഹാദേവക്ഷേത്രം- ക്ലോസ് അപ്.JPG
Anikkattilammakshethram Anicadu, Mallappally Shiva, Parvathi Anikkattilamma Temple.jpg
Gurunathanmukadi Sri Ayyappaguru Pandalam Ayyappan
Tempulli Thumpamon Vadakkumnatha Pandalam Buddha Thumpamonvadakkumnathan 2.JPG
Thazhoor Bhagavathy Kshetram Vazhamuttom Bhagavathy Thazhoor View 1.jpg
Tempulli Thattayil Orippurathu Bhagavathi Thattayil Bhagavathy, Krishna
Tempulli Mahadeva Kalanjoor Shiva Temple kalanjoor.gif
Sabarimala Sabarimala Ayyappan Shabarimala.JPG
Tempulli Mahadeva Pandalam Shiva

Thiruvananthapuram[redakto | përpunoni burim]

Emri Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Pazhavangadi Ganapathy Pazhavangadi Ganesha
Tempulli Pathiyanadu Sree Bhadrakali Mullassery, Karakulam Bhadrakali
Tempulli Padiyanoor Devi Padiyanoor, Poovachal, Kattakada Chamundi
Tempulli i Attukalit Attukal Bhadrakali Attukal temple.jpg
Tempulli Andoor Kandan Sree Dharma Sastha Tholady Dharma Sastha
Tempulli Palakkavu Bhagavathi Edava, Varkala Bhadrakali Palakkavu temple 2013.jpg
Tempulli Amunthirathu Devi Mudakkal, Attingal, Thiruvananthapuram Sree Bhadra Kali
Tempulli Avanavanchery Sri Indilayappan Avanavanchery, Attingal Shiva Avanavancherry Temple.jpg
Tempulli Irumkulangara Durga Devi Manacaud Durga, Navagraha
Tempulli Janardanaswamy Varkala Vishnu Janardhana swamy temple.jpg
Tempulli O.T.C. Hanuman në Palayam Palayam Hanuman
Tempulli Kamaleswaram Mahadeva Kamaleswaram Shiva Keleswaram Sree Mahadeva Temple.jpg
Tempulli Kamakshi Ekambareshwarar Karamana Shiva, Parvathi
Tempulli Karikkakom Devi Karikkakom Bhagavathi Karikkakom Sree Chamundi Devi Temple.jpg
Tempulli Keleswaram Mahadeva Keleswaram Shiva
Tempulli Mithrananthapuram Trimurti Thiruvananthapuram Brahma, Vishnu, Shiva
Tempulli Mukkolakkal Bhagawathi Mukkolakkal
Tempulli Padmanabhaswamy Thiruvananthapuram Vishnu Padmanabha temple 1.jpg
Tempulli Pazhaya Sreekanteswaram Sreekanteswaram Shiva
Tempulli Sarkaradevi Sarkara, Chirayinkeezhu Bhadrakali Sarkara Devi Temple.jpg
Sivagiri Varkala Saraswathy, Narayana Guru Sivagiri (1).jpg
Tempulli Sree Shivashakthi Mahaganapathi Keezhammakam, Chenkal Shiva, Parvati dhe Ganapati
Sreekanteswaram Thiruvananthapuram Shiva
Tempulli Thaliyadichapuram Sree Mahadeva Nemom Shiva
Tempulli Thirupalkadal Sreekrishnaswamy Keezhperoor Krishna Thirupalkadal.jpg
Tempulli Vellayani Devi Vellayani Bhadrakali Vellayani Devi Idol on Nirapara.jpg
Tempulli Venkatachalapathy Trivandrum Vishnu, Garuda

Thrissur[redakto | përpunoni burim]

Tempulli Vendi Hyjnia Pamja
Tempulli Thriprayar Triprayar Sree Rama Triprayar.jpg
Tempulli Koodalmanikyam Irinjalakuda Bharata Sree Koodalmanikyam Temple.jpg
Tempulli Mammiyoor Mammiyoor Shiva Mammiyoor Temple, Guruvayur.jpg
Tempulli Vadakkunnathan Thrissur Shiva Vadakkumnatha Kshethram - Thekke Nada.jpg
Tempulli Guruvayur Guruvayur Krishna FileChittoor temple in Ernakulam district of Kerala.jpg

Wayanad[redakto | përpunoni burim]

Tempulli Vendi Hyjnia Pamja
Mazhuvannur Maha Siva Kshethram Shiva Mazhuvannur.jpg
Tempulli Mechilaat Sreekrishna
Tempulli Seetha Devi Sita
Tempulli Thirunelli Vishnu Thirunelli temple 1.JPG
Valliyoorkkavu Bhagavathy

Shiko edhe[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "Gateway to Kerala Temples". Marrë më 27 janar 2013. 
  2. ^ "Welcome to Vaikhari.org – aggregator of all the resources that projects the conventional, cultural and aesthetic knowledge of Keralam". Vaikhari.org. Marrë më 19 dhjetor 2012. 
  3. ^ "Welcome to Kerala window". Keralawindow.net. Marrë më 27 janar 2013. 
  4. ^ "Manakkattu Devi Temple-Pallippad". manakkattudevitemple.com. Marrë më 13 shkurt 2014. 
  5. ^ Chakkulathukavu Bhagavathy Temple|Durga Devi Temple In Kerala|Devi Temple In Kerala|Pongala Vazhipadu|Nareepooja|Temples in kerala|Devi temples in kerala|Temples of sou...
  6. ^ aneeshms. "sasthamcottatemple, dharmasasthatemple, sasthamcotta". Sasthamcottatemple.com. Marrë më 2 shkurt 2013. 
  7. ^ "Malanada Temple – The one and only Dhuryodana Temple". Malanada.com. Marrë më 2 shkurt 2013. 
  8. ^ "Gateway to a Sacred Place". Ochira.com. Marrë më 5 shkurt 2013. 
  9. ^ "Kottarakkara Maha Ganapathy Temple | Kottarakara | Kerala | India". Kottarakaratemple.org. Marrë më 5 shkurt 2013. 
  10. ^ "Marayikkodu Indilayappan Temple, Karickom, Kottarakara, Kollam, Kerala". Marayikkodu.org. Marrë më 5 shkurt 2013. 
  11. ^ "Valayanad Devi Temple". valayanaddevi.org. Marrë më 16 dhjetor 2012. 

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]