Lista e universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Lista e Universiteteve në Mbretërinë e Bashkuar sipas rendit alfabetik të emrave zyrtarë në gjuhën amtare të institucioneve të listuara.

Universitete publike[redakto | përpunoni burim]

Holli Aston Webb në Universitetin e Birmingham
Kapela e Kolegjit Mbretëror të Universitetit të Kembrixhit, ndërtuar midis viteve 1441 dhe 1515
Kështjella e Durhamit, në pronësi të Universitetit të Durhamit
Oborri i brendshëm i Kolegjit të Vjetër të Universitetit të Edinburgut
Kolegji Perandorak Londër
Universiteti i Lidsit
Senati i Universitetit të Londrës
Biblioteka e Kolegjit të Mbretit në Londër
Godina qendrore e Royal Holloway
Kolegji Universitar i Londrës
Radcliffe Camera, Universiteti i Oksfordit
Oborri i Kolegjit të Shën Salvatorit, Universiteti i Shën Andreut
Universiteti i Strathclyde
Universiteti i Ulsterit, në Belfast
  • Universiteti i Aberdinit
  • Universiteti Abertay
  • Universiteti Aberystwyth
  • Universiteti Anglia Ruskin
  • Universiteti i Arteve i Bournemouth
  • Universiteti i Arteve Londër
  • Universiteti Aston
  • Universiteti Bangor
  • Universiteti i Bathit
  • Universiteti Bath Spa
  • Universiteti i Bedfordshire
  • Universiteti i Birminghamit
  • Universiteti Birmingham City
  • Kolegji Universitar Birmingham
  • Universiteti Peshkopi Grosseteste
  • Qendra Universitetare e Kolegjit Blackburn
  • Universiteti i Boltonit
  • Universiteti Bournemouth
  • Universiteti i Bredfordit
  • Universiteti i Brightonit
  • Universiteti i Bristolit
  • Universiteti Brunel
  • Universiteti i Ri i Buckinghamshire
  • Universiteti i Kembrixhit
  • Universiteti Canterbury Christ Church
  • Universiteti i Kardifit
  • Universiteti Metropolitan i Kardifit (UWIC)
  • Universiteti i Lancashire Qendror
  • Universiteti i Chesterit
  • Universiteti i Chichesterit
  • City University Londër
  • Universiteti i Koventrit
  • Universiteti i Kranfieldit
  • Universiteti për Artet Kreative
  • Universiteti i Cumbrias
  • Universiteti De Montfort
  • Universiteti i Derbit
  • Universiteti i Dandit
  • Universiteti i Durhamit
  • Universiteti i Anglisë Lindore
  • Universiteti i Londrës Lindore
  • Universiteti Edge Hill
  • Universiteti i Edinburgut
  • Universiteti Napier, Edinburg
  • Universiteti i Eseksit
  • Universitetin e Ekseterit
  • Universiteti Falmouth
  • Universiteti i Glasgout
  • Universiteti Glasgow Caledonian
  • Universiteti i Gloucestershire
  • Universiteti i Greenwichit
  • Universiteti Glyndŵr
  • Universiteti Harper Adams
  • Universiteti Heriot-Watt, Edinburg
  • Universiteti i Hertfordshire
  • Universiteti i Malësisë & Ishujve Skocezë
  • Universiteti i Huddersfield
  • Universiteti i Hullit
  • Kolegji Perandorak Londër
  • Universiteti i Risive Ndërkombëtare
  • Universiteti Keele
  • Universiteti i Kentit
  • Universiteti i Kingstonit
  • Universiteti i Lankasterit
  • Universiteti i Ligjit
  • Universiteti i Lidsit
  • Universiteti Leeds Beckett
  • Universiteti Leeds Trinity
  • Universiteti i Leicesterit
  • Universiteti i Lincolnit
  • Universiteti i Liverpulit
  • Universiteti Liverpool Hope
  • Universiteti John Moores, Liverpul
  • Universiteti i Londrës
    • Birkbeck, Universiteti i Londrës
    • Shkolla Qendrore Mbretërore për të Folurën dhe Dramën
    • Instituti i Arteve Courtauld
    • Goldsmiths, Universiteti i Londrës
    • Kolegji Heythrop
    • Instituti për Kërkime mbi Cancerin
    • Kolegji i Mbretit, Londër
    • Shkolla Londineze e Biznesit (LBS)
    • Shkolla Londineze e Ekonomisë dhe Shkencave Politike (LSE)
    • Shkolla Londineze e Hygjenës dhe Mjekësisë Tropikale
    • Queen Mary, Universiteti i Londrës
    • Akademia Mbretërore e Muzikës
    • Royal Holloway, Universiteti i Londrës
    • Kolegji Mbretëror Veterinar
    • St George's, Universiteti i Londrës
    • Shkolla e Studimeve të Avancuara
    • Shkolla e Studimeve Orientale dhe Afrikane (SOAS)
    • Kolegji Universitar i Londrës (UCL)
  • Universiteti Metropolitan i Londrës
  • Universiteti London South Bank
  • Universiteti Loughborough
  • Universiteti i Mançesterit
  • Universiteti Metropolitan i Mançesterit
  • Universiteti i Middleseksit
  • Universiteti i Newcastle
  • Universiteti Newman
  • Universiteti i  Northampton
  • Universiteti Northumbria
  • Universiteti i Arteve Norwich
  • Universiteti i Nottinghamit
  • Universiteti Nottingham Trent
  • Universiteti i Hapur
  • Universiteti i Oksfordit
  • Universiteti Oxford Brookes
  • Universiteti i Plymouth
  • Universiteti i Portsmouth
  • Universiteti i Mbretëreshës në Belfast
  • Universiteti Queen Margaret, Edinburg
  • Universiteti i Reading
  • Universiteti i Regjentit, London
  • Universiteti Robert Gordon
  • Universiteti Roehampton
  • Universiteti Mbretëror Bujqësor
  • Kolegji Mbretëror i Arteve në Londër
  • Universiteti i Shën Andreut
  • Universiteti i Shën Markut dhe Shën Gjonit, Plymouth
  • Universiteti i Shën Marisë, Twickenham 
  • Universiteti i Salfordit
  • Universiteti Sheffieldit
  • Universiteti Sheffield Hallam
  • Universiteti i Southampton
  • Universiteti Southampton Solent
  • Universiteti i Uellsi Jugor
  • Universiteti iStaffordshire
  • Universiteti i Stirlingut
  • Universiteti i Strathclyde
  • Universiteti i Sunderland
  • Universiteti i Surrey
  • Universiteti i Susseksit
  • Universiteti Swansea
  • Universiteti Teesside University
  • Universiteti i Ulsterit
  • Universiteti i Uellsit
  • Universiteti i Uaruikut
  • Universiteti i Londrës Perëndimore
  • Universiteti i Uestminsterit
  • Universiteti i Anglisë Perëndimore
  • Universiteti i Skocisë Perëndimore
  • Universiteti i Uinçesterit
  • Universiteti i Uolverhamptonit
  • Universiteti i Uorcesterit
  • Universiteti i Jorkut
  • Universiteti York St John

Universitete private[redakto | përpunoni burim]

Momentalisht, pesë universitete private fitimprurëse janë të liçensuara për të lëshuar Diploma në Mbretërinë e Bashkuar:[1][2][3]

  • Universiteti i Bukinghamit
  • Universiteti BPP,
  • Universiteti i Regjentëve, Londër
  • Universiteti i Ligjit
  • Universiteti Arden

Burim i të dhënave[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ "The University Debate: What the Ivy League can teach Britain". London: The Independent. 16 February 2011. Marrë më 3 March 2011. 
  2. ^ "For-profit college gains full university status". BBC News. 8 August 2013. 
  3. ^ "For-profit RDI granted university status". Times Higher Education. 5 August 2015. Marrë më 16 December 2015.