Jump to content

Mamlukët

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Mamlukët në Perandorinë Osmane

Mamlukët është një term që më së shpeshti i referohet jo-arabëve, etnikisht të ndryshëm (kryesisht turqkaukazianë, lindore dhe Evropën juglindore) ushtarët skllevër dhe skllevër të liruar të cilëve iu caktuan detyra ushtarake dhe administrative, duke u shërbyer dinastive arabe në pushtet.

Lidhje të jashtme

[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]