Mara Brankoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Mara Brankoviqi, (1429)

Mara Brankoviq (rreth vitit 1416 në Vushtrri – 14 shtator 1487), e njohur edhe si Sulltanesha Marije, Mara Hatun, Despina Hatun, ose Amerissa, ishte e bija e Gjergj (George) Brankoviqit dhe Irena Kantakouzenit. Mara më vonë hyri në harem të Sulltan Muratit II të Perandorisë Osmane. Bregdeti mes Salanikut dhe gadishullit Kasandra është quajtur "Kalamarija" sipas emrit të saj – "Maria e Mirë". [1] [2] [3] [4] [5] [6]

Referenca[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Profile of Mara
  2. ^ Tony Hoskins, "Anglocentric medieval genealogy"
  3. ^ "The Archives: the past & the present", section "The Council of Trent"
  4. ^ J. V. A. Fine, "The Late Medieval Balkans, A Critical Survey from the Late Twelfth Century to the Ottoman Conquest" (1994), page 531
  5. ^ Franc Miklošič, "Monumenta Serbica Spectantia Historiam Serbiae, Bosniae, Ragusii" (1858), CCCL, page 433
  6. ^ Detlev Schwennicke, "Europäische Stammtafeln: Stammtafeln zur Geschichte der Europäischen Staaten" (1878), vol. 3, page 180