Mary Geoise

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vendi i Shenjtë Mary Geoise (聖地マリージョア Seichi Marījoa) është kryeqyteti i Qeverisë Botërore ku banojnë dhe qeverisin Im (prapa skenës), Pesë Pleqtë,[1] Dragonjtë Hyjnor,[2][3] dhe krye-komandanti Kong. Në këtë vend mbahet Këshilli Botëror (ndryshe Reverie), një këshill e sundimtarëve të Qeverisë Botërore që mbahet çdo katër vjet.[4]

Mary Geoise ndodhet në Red Line dhe shërben si rruga zyrtare për njerëzit që të kalojnë mes dy gjysmave të Grand Line, megjithëse vetëm njerëzit që veprojnë brenda ligjit lejohen të kalojnë; piratët dhe kriminelët e tjerë duhet të kalojnë nën Red Line përmes Ishullit të Peshqve për të kaluar.

Gjeografia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Mary Geoise i ngjan një qyteti të arkitektuar nga Viktorias. Që nga Fisnikët Botëror, klasa më e lartë shoqërore në botë, jeton këtu, ajo mbahet në gjendje të pacenuar. Ajo është e vendosur shumë lart mbi nivelin e detit, kështu që është i rrethuar nga retë dhe mjegulla. Rreth qytetit janë pyje artificialisht të mbjellura si dhe lumenj; burimi i tyre i ujit është i panjohur. Rrugët e qytetit, që quhen vendkalim lëvizëse, vazhdimisht lëvizin nga puna e skllevërve që i shtyjnë ato nga poshtë.

Njerëzit vijnë te Mary Geoise nga Porti i Kuq duke përdorur shirita. Ata arrijnë në pjesën e poshtme të shkallëve të gjata të gdhendura në Red Line që çojnë drejt qytetit dhe në anët e shkallëve janë statuja të njerëzve të panjohur.

Qyteti është ndërtuar rreth një kryqëzimi kryesor që lidh të dy portat e kuqe, Kështjella Pangea dhe Domain of the Gods ku jetojnë Fisnikët Botërore. Secili prej katër drejtimeve ka një portë të madhe, që konsiderohen pjesë të murit të kështjellës.

Thesari kombëtar[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Diku brenda kështjellës Pangea ndodhet një thesar që u përmend nga Donquixote Doflamingo. Sipas tij nëse ky thesar bëhet publike, do ta tronditë botën. Ai poashtu tha se me pavdekshmërinë, ai do ta kishte marrë thesarin të sundoj botën.[5]

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

800 vjet më parë, nëntëmbëdhjetë nga njëzet Mbretërit shkuan te Mary Geoise nga secila prej mbretërive të tyre pasi u themelua Qeveria Botërore. Të vetmit që nuk u larguan nga mbretëria e tyre ishin Familja Nefertari nga Alabasta.

Rreth 400 vjet më parë, mbreti i Mbretërisë Lvneel duhej të kërkonte leje nga Mary Geoise për të hyrë në Red Line.

33 vjet më parë, një degë e familjes Donquixote braktisi statusin e tyre si Fisnikët Botëror dhe e la Mary Geoise në mënyrë që të jetonte me njerëzit e thjeshtë. Ata nuk u lejuan të ktheheshin, edhe kur Donquixote Homing iu lut që gruaja dhe fëmijët e tij të ktheheshin. Dy vjet më vonë, djali i Homing Doflamingo u përpoq të kthehej në Mary Geoise me kokën e babait të tij, në mënyrë që të rikthehej si Fisnikë i Botës, por u mohua. Doflamingo u desh t'i shpëtonte Mary Geoise me jetën e tij për shkak të zbulimit të thesarit të tij kombëtar.

14 vjet më parë, ishte këtu që Spandam manipuloi Pesë Pleqtë për të drejtat për të kërkuar Armë të Lashta.

Më shumë se dhjetë vjet më parë, Fisher Tiger u ngjit në Red Line me duart e tij të zhveshur dhe sulmoi Mary Geoise, duke bërë kështu që të lirojë çdo Peshkatar të mbajtur si skllevër, por duke lejuar që të gjithë të mbaheshin në robëri nga Dragonjët Hyjnor të jenë të lirë, duke përfshirë skllevërit Kuja Boa Hancock, Boa Marigold dhe Boa Sandersonia, pavarësisht urrejtjes së tij ndaj njerëzve. Ai madje e vuri zjarrin në qytet.

Tetë vjet më parë, Reverie u zhvillua në Mary Geoise për të diskutuar ngritjen e revolucionarit Monkey D. Dragon. Takimi ishte i dukshëm për një takim midis sundimtarit Drum Wapol dhe princeshës së Alabastës Nefertari Vivi i cili do të ndikonte në shokun e tij të ushtarit Drum Dalton në realizimin e natyrës së vërtetë të mbretit të tij.

Kuriozitete[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  • Fjala “geoise” do të thotë xhelozi në irlandisht.
  • Mary Geoise është i vetmi vend i njohur ku Fisnikët e Botës nuk mbajnë flluska rrëshire mbi kokat e tyre, në vend të kësaj ata marrin frymë nga ajri i atmosferës.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ One Piece Kapitulli 233 dhe Epizodi 151
  2. ^ One Piece Kapitulli 496 dhe Epizodi 390
  3. ^ One Piece Kapitulli 722 dhe Epizodi 653
  4. ^ One Piece Kapitulli 142 dhe Epizodi 91
  5. ^ One Piece Kapitulli 761 dhe Epizodi 700