Jump to content

Alabasta

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Mbretëria Alabasta (アラバスタ王国 Arabasuta Ōkoku) është një nga 20 vendet themeluese të Qeverisë BotëroreOne Piece. Pas mposhtjes së Baroque Works, shpërblimi i Monkey D. Luffy u ngrit nga 30,000,000 në 100,000,00 dhe ishte shpërblimi i parë për Roronoa Zoro prej 60,000,000.

Ndërtesat e Alabastës janë të ngjajshëm me ndërtesat e Lindjes së Mesme dhe Moorish. Sidoqoftë stili ndryshon mes qyteteve.

Qyteti i Alubarnës ka ndërtesa e ngjajshme me planet e Irakut gjatë epokës së Kalifatit Abassid. Është e mundur se ky qytet u bazua në Bagdad.

Alabasta ka një histori të gjatë e të shquar. Sipas Nico Robin, vendi ka ekzistuar që nga 500 vjet para Void Century, ndoshta edhe më gjatë. Pallati mbretëror i Alubarna mbizotëron vetë mbretërinë, pasi ka ekzistuar për rreth 4000 vjet.

800 vjet më parë, familja mbretërore Nefertari ishte një nga 20 familjet mbretërore që themeluan Qeverinë Botërore. Veçanërisht, ata janë familja e vetme që mbetet në sundimin e vendit të tyre, në vend që të shkojnë te Mary Geoise dhe të lejojë që mbretëritë e reja të marrin përsipër.[1]

The poneglyph, siç lexohet nga Nico Robin, tregon për ditët e hershme të Alabasta.

Robin, si Miss All-Sunday, recitoi disa ngjarje, derisa Krokodili e ndërpreu, jo e interesuar për historinë e vendit:

  • Kahira fiton Alabasta (Historia e Alabastës, data: Viti i Qiellit 239. Informacioni i dhënë nga Nico Robin)
  • Dinastia Bitein e Taymar fillon sundimin e saj (historia e Alabastës, data: Viti 260. Informacioni i furnizuar nga Nico Robin)
  • Tempulli i Madh Taph i përfunduar në Erumalu (historia e Alabastës, data: Viti 306. Informacioni i dhënë nga Nico Robin)
  • Heroi i Oltea, Mamudin ... (Historia e Alabastës, data: Viti 325. Informacioni i dhënë nga Nico Robin, megjithatë ajo u ndalua nga Krokodili.)
  • Kjo supozim thuhet vetëm për vendndodhjen e Plutonit, por detajet specifike nuk janë shpjeguar.

Krokodili, ish-anëtar i Shichibukai, u përpoq të nxiste luftë civile në Alabasta dhe të pushtonte vendin. Luffy e mundi atë pas tre betejave.

  • Gjeografia, arkitektura dhe kultura e gjëra tjera janë të bazuar nga Egjipti i lashtë dhe Lindja e Mesme.
  • Fjala “Alabasta” vjen nga alabastër, një mineral i gjetur zakonisht në artefakte të lashta egjiptiane.
  1. ^ One Piece Kapitulli 722 dhe Epizodi 653, Doflamingo përmend se Familja Nefertari është një nga 20 mbretëritë themeluese.