Roronoa Zoro

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Roronoa Zoro (ロロノア・ゾロ, Roronoa Zoro) njohur si "Gjueta i Piratëve" Zoro (海賊狩りのゾロ Kaizoku-Gari no Zoro), është personazh fiktiv në One Piece krijuar nga Eiichiro Oda.

Zoro u bashkua me Monkey D. Luffy pasi u shpëtua nga baza e marinarëve. Ai është një nga dy shpatarët në ekuipazhin e kapelës prej kashte, tjetri shpatar është Brook. Ai është i njohur si ekspert i Santōryū (Stili i Tre Shpatave).

Në versionin origjinal japonezë të One Piece, Zoro dublohet nga Kazuya Nakai, ndërsa si fëmijë dublohet nga Megumi Urawa.

104 epizodat e para të serisë One Piece në Singapor, Zoro dublohet nga Brian Zimmerman. Në dublimin e 4Kids Entertainment, Zoro dublohet nga Marc Diraison si i ri dhe Andrew Rannells si fëmijë. Në dublimin e Funimation, Zoro dublohet nga Christopher Sabat me Cynthia Cranz duke luajtur rolin si fëmijë për epizodin e dytë dhe nga Brina Palencia në epizodat tjerë.