Maurice Boitel

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Maurice Boitel

Maurice Boitel lindi më 31 korik 1919Tillières-sur-Avre, Eure - 11 gusht 2007Audresselles, Pas-de-Calais - pikotor dhe pirograf francezë nga Franca.

Biografia[redakto | përpunoni burim]

Maurice Boitel mer pjes në grupin artistik "Një piktor i Ri" të Shkollës së Parisit, së bashku me piktorët si Bernard Bufeti, Ives Braja,Luis Uilermozi, Daniel du Janeradit, Zhan Zhojetin, Gaston Sebiren, Paul Kolombin, Zhan Moneretin, Robert Savarin edhe Gëtan de Rosnain.

Si mirënjohje e puns së tij i është kushtuar një amëzë në inernet në të cilën janë paraqitur disa punime të tij. Adresa e amëzës në fjalë është nën domenin komercial Maurice Boitel.

Lidhje të jashtme[redakto | përpunoni burim]