Ministria e Transportit e Shqipërisë

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ministria e Transportit e Shqipërisë ishte një departament i Qeverisë Shqiptare përgjegjës për transportin, infrastrukturën, standardet teknike, furnizimin me ujë dhe kanalizimet dhe menaxhimin e mbetjeve urbane.

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Riorganizimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Që nga krijimi i institucionit, Ministria e Transporteve ka pësuar disa ndryshime administrative në strukturën e saj organizative. Kur u formua një departament i ri, ai shpesh shkrihej me ministrinë duke zgjeruar kështu rolin e tij, duke çuar më pas në ndryshimin e emrit të ministrisë. Nëse ai departament më vonë shkëputej si një ministri më vete ose shpërbëhej, ministria kthehej në emrin e saj origjinal.

 • Ministria e Transportit (1987–1991)
 • Ministria e Transporteve (1991–1992)
 • Ministria e Transporteve dhe Lidhjeve (1992–1994)
 • Ministria e Industrisë, Transportit dhe Tregtisë (1994–1997)
 • Ministria e Punëve Publike dhe Transportit (1997–1999)
 • Ministria e Transportit (1999–2002)
 • Ministria e Transporteve dhe Telekomunikacionit (2002–2005)
 • Ministria e Punëve Publike, Transportit dhe Telekomunikacionit (2005–2010)
 • Ministria e Punëve Publike dhe Transportit (2010–2013)
 • Ministria e Transportit dhe Infrastrukturës (2013–2017)

Institucionet në varësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 • Drejtoria e Përgjithshme e Politikave
 • Drejtoria e Politikave të Transportit
 • Drejtoria e Politikave të Ujësjellës Kanalizimeve
 • Drejtoria e Përgjithshme e Standardeve dhe Monitorimit
 • Drejtoria për Licencim dhe Rregullore të Ndërtimit
 • Drejtoria e Monitorimit dhe Statistikave
 • Drejtoria e Qarkullimit dhe Sigurisë Rrugore
 • Drejtoria e Shërbimeve Mbështetëse
 • Drejtoria e Financës
 • Drejtoria e Përgjithshme e Integrimit
 • Drejtoria për Projekte
 • Drejtoria për Integrime Evropiane. [1]

Zyrtarët (1987–tani)[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

N.r. Emri
Kohëzgjatjaa
1 Luan Babameto 20 shkurt 1987 1 shkurt 1989
2 Hajredin Çeliku 2 shkurt 1989 22 dhjetor 1990
3 Salvador Franja 22 dhjetor 1990 10 maj 1991
4 Kostandin Hoxha 11 maj 1991 4 qershor 1991
5 Fatos Bitincka 11 qershor 1991 6 dhjetor 1991
6 Ilir Mati 18 dhjetor 1991 13 prill 1992
- Fatos Bitincka 13 prill 1992 3 dhjetor 1994
7 Albert Brojka 4 dhjetor 1994 16 gusht 1995
8 Suzana Panariti 16 gusht 1995 1 mars 1997
9 Foto Dhuka 11 mars 1997 24 korrik 1997
10 Gaqo Apostoli 25 korrik 1997 28 shtator 1998
11 Ingrid Shuli 2 tetor 1998 20 maj 2000
12 Sokol Nako 20 maj 2000 20 prill 2001
13 Viktor Doda 20 prill 2001 6 shtator 2001
14 Maqo Lakrori 6 shtator 2001 25 korrik 2002
15 Spartak Poçi 29 korrik 2002 10 shtator 2005
16 Lulzim Basha 11 shtator 2005 30 prill 2007
17 Sokol Olldashi 1 maj 2007 12 prill 2010
18 Damian Gjiknuri 15 shtator 2013 13 shtator 2017

Shiko gjithashtu[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

 1. ^ "Drejtoritë". Albanian Ministry of Transportation. Arkivuar nga origjinali më 25 prill 2016. Marrë më 19 korrik 2016.