Muzdalife

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Xhamia dhe zona ku mblidhen guralecët në Muzdalife

Muzdalife (arabisht: مُزْدَلِفَة) është një zonë e hapur dhe e sheshtë afër Mekës në rajonin e HixhazitArabisë Saudite që lidhet me Haxhin. Ai shtrihet vetëm në juglindje të Mina, në rrugën midis Minas dhe Arafatit.

Pelegrinazhi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Qëndrimit në Muzdelife i paraprihet një ditë në Arafat, e cila përbëhet nga lavdërimi i Allahut duke përsëritur Dua (lutje), pendimi ndaj Allahut dhe kërkimi i faljes prej Tij. Në Arafat, namazi i drekës dhe i ikindisë falet në formë të kombinuar dhe të shkurtuar gjatë kohës së drekës. Pas perëndimit të diellit në ditën e nëntë të muajit islamik Dhulhixhxhe, pelegrinët myslimanë udhëtojnë për në Muzdelife, ndonjëherë duke arritur natën për shkak të mbipopullimit. Pas mbërritjes në Muzdelife, haxhinjtë e falin namazin e akshemit dhe të jacisë bashkë, ndërsa namazi i jacisë shkurtohet në 2 reqate. Në Muzdalife, pelegrinët mbledhin guralecë për gurëzimin e djallit (arabisht: رَمِي ٱلْجَمَرَات, romanizuar: Ramī al-Jamarāt).