Ndihmë:Seksioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Krijimi dhe numërimi i seksioneve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seksionet apo më mirë të themi nëtitujt krijohen duke ju japë titullin që duhet bartur:

==Nëntitulli==

===Nëntitulli i shkallës 2===

====Nëntitulli i shkallës 3====

Tabela e përmbajtjes TEP[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tabela e përmbajtjes apo shkurt TEP (ang.: TOC) krijohet automatikisht nga nëntitujt në faqe. Nëse kjo nuk është e dëshiruar atëher edhe mund të fshihet me shënimin në faqe:__NOTOC__

Lidhja/nyjëzimi i seksioneve[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

[[Ndihmë:Seksioni#Lidhja/nyjëzimi i seksioneve]]

Është lidhja për në seksionin ku gjendeni. Në këtë shënim me [[ sinjalizohet një lidhje brenda projektit, me :Ndihmë:Seksioni shënohet cakun më të afërt d.m.th faqen ndërsa me # sinjalizohet seksioni i cili është i numëruar kjo d.m.th se ju mund të shkruani titullin e seksionit ose numrin rendorë në faqe.

Lidhja dhe ri-drejtimi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Lidhjet e seksionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktimi i seksionit[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seksionet mund të redaktohen si të ndara nga faqja. Redaktoni këtë seksion http://meta.wikimedia.org/w/wiki.phtml?title=Help:Section&action=edit&section=2

Kjo edhe mund të ndalohet me një urdhëresë të futur në faqe. Urdhëresa që ndalon redaktimin është "__NOEDITSECTION__" kjo nuk e pengon ndërhyrjen nga jashtë mirpo e pengon hapjen ndaras të fushës së redaktimit të seksionit.

Para-pamja[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Para-pamja e seksionit nuk është gjithë një e njëjtë me paraitjen e seksionit në faqe. Për këtë keni kujdes sidomos kur në faqe gjenden figura dhe tabela. Nëse ato nuk gjenden në seksionuk paraqiten në parapamje mirpo në faqe ato ndikojnë shumë edhe në paraqitjen e seksionit.

Nën-seksionet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Janë nëntituj të Nëntitujve dhe ato futen njëra pas tjetres. Kështu ato krijojnë një hierki në krye të së cilës ësht ëtitulli që mbanë seksioni.

Redaktimi para seksioni të parë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Redaktimi i faqeve me sesione të mëdha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

"Shko dhe këtu" radhë apo seksion/nëntitull[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seksionet dhe faqet e veçanta[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Nëngrupet në përgjithësi[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Kufiri i nën-seksioneve të treguara në TEP[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Seksionet për shembuj[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shembull[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shembull http://a[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Doracaku Ndihmë - Gjitha faqet në anglisht: Meta Help
Nëse gjeni ndonjë artikull që i takonë hapsirës Ndihmë në hapsirën e tjera Wikipedia zhvendoseni atë në në hapsirën Ndihmë.
'Për lexuesit : [Kërko] · [Shko] · Lidhjet këtu · Artikull i rastit · Faqe Speciale · Version shtypi - Ndryshime së fundmi · N. fundmi përparuar · Ndryshimet fqinje · Lista mbikqyrëse · Historiku i faqes · tani · Ngarkoni skeda · Kontributet - Hyni · Parapëlqimet · (en) User style
Për redaktorët | Faqja e re · Ndihmë:Emri i faqes · Lidhja · Lidhja wiki · Lidhja ndërwiki · Ndihmë:Nën shënimi · Teksti wiki · Lista · HTML dhe Wiki Figura dhe skeda · Seksioni · Stampa
Për moderatorët |
Për administratorët |
Shtojca | Doracak për Fillestarët
redaktoni kutin