Jump to content

Nebojsha Radmanoviq

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Radmanoviqi

Nebojsha Radmanoviç (serbo-kroatisht: Небојша Радмановић Nebojša Radmanović, l. 1949Graçanica, RS e Bosnjës-Hercegovinës, Jugosllavi) Anëtar i Presidencës 2007, Bosnje dhe Hercegovinë - serbë nga Bosnja.

Nebojsha Radmanoviç u betua më 6 nëntor 2006 si anëtari i presidencës trepalëshe të Bosnje-Hercegovinës (B dhe H), pesë javë pas zgjedhjeve të përgjithshme në vend. Duke përfaqësuar komunitetin serb, ai dhe dy anëtarët e tjerë të presidencës kolektive, boshnjaku Haris Silajxhiq dhe kroati Zheljko Komshiç, u zgjodhën nga votimi i drejtpërdrejt i popullit për një mandat katërvjeçar duke zëvendësuar respektivisht Borisllav Paravac, Sulejman Tihiq dhe Miro Joviç. Më 6 nëntor 2006, Radmanoviç ishte i pari që morri kryesinë e radhës së presidencës tetëmujore.