Zheljko Komshiç

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Zhelko Komshiqi

Zhelko Komshiqi (serbo-kroatisht: Željko Komšić, l. me 20 janar 1964 në Sarajevë, RS Bosnje-Hercegovinë, RSF e Jugosllavisë) është Anëtar i Presidencës (2007), Bosnje dhe Hercegovinë - kroatë nga Bosnja.

Zheljko Komsiçi u betua më 6 nëntor 2006 si anëtari kroat i presidencës trepalëshe të Bosnje-Hercegovinës (BH), pesë javë pas zgjedhjeve të përgjithshme të 1 tetorit në vend. Ai dhe dy anëtarë të tjerë të presidencës kolektive, boshnjaku Haris Silajxhiç dhe serbi Nebojsha Radmanoviq u zgjodhën nga votimi i drejtpërdrejtë i popullit për një mandat katërvjeçar, duke zëvendësuar respektivisht Miro Joviç, Sulejman Tihiq dhe Borisllav Paravac.