Njësitë administrative të Afrikës Jugore

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Njësitë territorialeRepublikës Afrika Jugore

Afrika Jugore ndahet në nëntë njësi administrative të quajtura Provinca. Provincat e Afrikës Jugore janë:

Provincat e Afrikës Jugut
  1. Western Cape (Cape Town)
  2. Northern Cape (Kimberley)
  3. Eastern Cape (Bisho)
  4. KwaZulu-Natal (Pietermaritzburg¹)
  5. Free State (Bloemfontein)
  6. North West (Mafikeng)
  7. Gauteng (Johannesburg)
  8. Mpumalanga (Nelspruit)
  9. Limpopo (Polokwane)
  • ¹: Pietermaritzburg dhe Ulundi ishin kryeqytete të KwaZulu-Natal gjatë viteve 19942004.