Numri i telefonit të urgjencës

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shenja që lexon "Vetëm përdorim urgjent 911"
9-1-1 është numri i urgjencës i përdorur në shumë vende të Amerikës.
Zjarrfikës i kuq me 1-1-2 të lyer në të verdhë anash
Një kamion zjarrfikës në Ennigerloh, Gjermani, me numrin evropian të urgjencës 1-1-2 të lyer anash

Një numër telefoni urgjence është një numër që lejon një telefonues të kontaktojë shërbimet

lokale të urgjencës për ndihmë. Numri i urgjencës ndryshon nga vendi në vend; është zakonisht një numër treshifror në mënyrë që të mbahet mend lehtë dhe të thirret shpejt. Disa vende kanë një numër të ndryshëm urgjence për secilin prej shërbimeve të ndryshme të urgjencës; këto shpesh ndryshojnë vetëm nga shifra e fundit.

Në shumë vende, thirret ose 1-1-2 (përdoret në Evropë dhe pjesë të Azisë, Afrikës dhe Amerikës së Jugut) ose 9-1-1 (përdorur në pjesë të Amerikës) do të lidhë telefonuesit me shërbimet e urgjencës.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]