Jump to content

Paketa e riparimit

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Kompleti i riparimit të punksionit me leva gomash, letër zmerile për të pastruar një zonë të tubit të brendshëm rreth shpimit, një tub me tretësirë gome (lëng vullkanizues), arna të rrumbullakëta dhe ovale, një rende metalike dhe një copë shkumës për të bërë pluhur shkumës (në pluhur mbi tretësirën e tepërt të gomës). Kompletet shpesh përfshijnë gjithashtu një shkumës dylli për të shënuar vendin e shpimit.

Një paketë riparimi ose një komplet shërbimi është një grup artikujsh që përdoren për të riparuar një pajisje, që zakonisht përfshin vegla dhe pjesë rezervë. Shumë komplete janë të dizajnuara për automjete, të tilla si automobili, varka, aeroplanë, motoçikleta dhe biçikleta, dhe mund të mbahen me automjetin për të bërë riparime në vend. Disa konsiderohen pajisje thelbësore të sigurisë dhe mund të përfshihen komplete mbijetese. Në ushtri, personeli që kalon nëpër trupa të mëdhenj ujorë në avion mund të pajiset me një paketë mbijetese. Komplete të tjera, të tilla si ato për riparimin e orëve ose komponentët e veçantë të motorit, përdoren nga profesionistë. Në varësi të llojit, një komplete riparimi mund të përfshihet kur blini një produkt ose mund të blihen veçmas.