Jump to content

Personeli ushtarak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Ushtarë që qëndrojnë në formacion në një ceremoni rivendosjeje në Universitetin Shtetëror të Delaware, Dover, Delaware, 13 prill 2014.

Personeli ushtarak janë anëtarë të forcave të armatosurashtetit. Rolet, pagat dhe detyrimet e tyre ndryshojnë sipas degës së tyre ushtarake (ushtria, marina, marinsat, forcat ajrore, forcat hapësinore dhe roja bregdetare), grada (oficer, nënoficer ose rekrut i regjistruar) dhe detyrës së tyre ushtarake kur të vendosura në operacione dhe në stërvitje.