Jump to content

Pushka e Përmirësuar e Gjuajtësit M39

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Një pushkë EMR në përdorim me një marins amerikan.

Pushka e përmirësuar e gjuajtësit M39 (EMR; zyrtarisht Pushka, Kalibri 7.62mm, Pushka e Përmirësuar e Gjuajtësit M39; NSN 1005-01-553-5196) është një pushkë gjuajtëse gjysmë-automatike, e caktuar me gaz, e pajisur me dhomë për 7.62×51mm NATO. Është një version i modifikuar dhe i saktësuar i pushkës M14 të përdorur nga ushtria e Shteteve të Bashkuara, në një mënyrë të ngjashme me pushkën e betejës të përmirësuar Mk 14. Ajo bazohet në Trupat e Marinës së Shteteve të Bashkuara të Amerikës (DMR), të cilën e zëvendësoi. Është prodhuar nga Sage International dhe mirëmbahet nga Seksioni i Armëve Precision të USMC.

Pushka aktualisht është e pajisur me municion të shkallës së ndeshjes M118LR me rreze të gjatë 175 kokërr. EMR "bazë" (pa pamje teleskopike, karikator, hobe, artikuj bazë, pajisje pastrimi, silenciator dhe bipod) peshon 5.9 kg ose më pak.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]