Rekreacioni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Llojet e ndryshme të rekreacionit

Rekreacioni ose zbavitja është një aktivitet i kohës së lirë dhe asaj diskrecionale. [1] "Nevoja për të bërë diçka për rekreacion" është një element thelbësor i biologjisë dhe psikologjisë njerëzore. [2] Aktivitetet rekreative shpesh bëhen për kënaqësi, zbavitje apo dëfrim dhe konsiderohen si aktivitete " argëtuese".

Shprehja rekreacion duket se është përdorur së pari në gjuhën angleze në fund të shekullit XIV, fillimisht në kuptimin e "rifreskimit ose kurimit të një personi të sëmurë". [3] Fjala rekreacion rrjedh nga latinishtja ( re : "përsëri", creare : "krijim, të krijuar, krijimtari ").

Shiko gjithashtu[redakto | përpunoni burim]

Referencat[redakto | përpunoni burim]

  1. ^ Thomas S. Yukic. Fundamentals of Recreation, 2nd edition. Harpers & Row, 1970, Library of Congress 70-88646. f. 1f. 
  2. ^ Bruce C. Daniels (1995). Puritans at Play. Leisure and Recreation in Colonial New England. St. Martin's Press, New York. f. xi.  978-0-312-12500-4. 
  3. ^ Online Etymology Dictionary