Rifat Kukaj

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rifat Kukaj (25 tetor 1939 - 11 shtator 2005) lindi në TërstenikDrenicës, studioi në Normalen e Prishtinës.

Rifat Kukaj është prozator, poet, dramaturg, përkthyes dhe skenarist i letërsisë për fëmijë dhe të rritur. Shkrimtari Kukaj po ashtu ka udhëhequr programet për fëmijë të Radio Prishtinës dhe ka redaktuar librat për fëmijë të Shtëpisë Botuese "Rilindja". Përktheu letërsi për fëmijë nga autor slloven, kroat, serb, e hungarez por edhe botoi shkrime vetanake në shumë nga këto gjuhë. Emrin e tij e mbajnë rreth 100 vëllime librash dhe 30 radio-drama. Kontribuoi në afirmimin e krijimtarisë letrare sidomos asaj për fëmijë në rrjedhat ndërkombëtare dhe se ndihmoi autorë të shumtë të rinj.

Vdiq në Ulqin, u varros në vendlindje.

Tituj të veprave[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Letërsi

Shiko edhe këtë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]