Riza Bej Zogolli

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Riza Bej Zogolli

Riza Bej Zogolli, ishte firmëtar i aktit të pavarsisë së Shqipërisë për Matin, xhaxhai i Mbretit Zogu I dhe vëllai i Xhemal Zogollit. Djali i parë i Xhelal Pashë Zogut, Riza Zogu, ishte një personalitet i shquar dhe shumë i edukuar. si para se të organizohej Lidhja Shqiptare e Prizrenit, ku u zgjodh me meritë Sekretar i saj, ashtu edhe më pas, Riza Zogu ishte dhe mbeti një atdhetar i flaktë për të drejtat e popullit shqiptar. Shtëpia e tij ishte gjithmonë e mbushur me atdhetarë dhe personalitete të shquar vendas e të huaj, të ardhur nga vendet europiane, pasi ata e vlerësonin shume mendimin dhe kontributin e tij dhe madje shumicën e veprimtarive dhe përgatitjeve për lëvizje në favor të autonomisë dhe pavarësisë bëhej në shtëpinë e tij dhe ideohej e financohej prej tij. Përsa më sipër atë e vranë bashkë me të shoqen.

Shiko edhe[redakto | redakto tekstin burimor]

Referenca[redakto | redakto tekstin burimor]

Web Faqja e Oborrit Mbretëror