SH.B. Rrjedha

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Rrjedha vepron edhe si Shtëpi Botuese me seli në Gjilan, Kosovë e cila funksionon në kuadër të KGA (Klubit "Rrjedha", pas vitit 1990 shpejt pas rënies së monizmit me një vizion për të vazhduar përhapjen e kulturës shqiptare në një kohë të historisë së re të Republikës Kosovës, kur popullata e saj ishte e magjepsur me veprat e botimet e reja.

Logo SH.B. Rrjedha

Shtëpia botuese Rrjedha[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Shtëpia botuese Rrjedha është edicion i Klubit të Artistëve, shkrimtarëve dhe gazetarëve "Rrjedha" në Gjilan[1]. Editon Këshilli botues:Biser Mehmeti, shkrimtar, kritik letrar, Nijazi Ramadani,letrar, publicist, Jahi Jahiu, dramaturg, edicioni për fëmijë dhe të rinj editohet nga Avdush Canaj, shkrimtar, si dhe në seksione dhe biblioteka tjera. Rrjedha si edicion i pavarur, mjet arkivorë, informativ dhe kulturorë. Dhe nuk i përket asnjë spektri politike, por nuk është as apolitike, as (jo)fetare apo ndonjë pro(ant)grupi tjetër etnik. As nuk financohet nga askush tjetër pos nga ekipi i pavarur SH.B. Rrjedha|Klubit të Artistëve, Shkrimtarëve dhe Gazetarëve ka faqen elektronike botuese: Botuesi SH.B. Rrjedha qëndron libri, botimi dhe dashuria për të plotesuar e pasuruar kulturen e kerkesat e lexuesit, nga njerëz me aftësi organizative dhe fusha e veprimtarive të organizuara prej kah ka ardhur dhe eshte zgjeruar rrjeti i saj. Që prej fillimeve të saj, një ndër synimet kryesore Botuese e SH.B. Rrjedha ka qenë përmbushja e qëllimit për të cilin është krijuar, pra të ndihmojë dhe inkurajojë botimin dhe tregtimin e librit shqip në nivel të lartë e cilësor, si një ndihmesë me vlerë në kulturën kombëtare shqiptare. Botuesi SH.B. Rrjedha si prioritet kryesor të kanë vendosur afirmimin e librit shqip në vendin tonë. Janë mbi dhjetra autor i mbi treqind e tridhjetë librave me studime për letërsinë dhe kritikë letrare, prozë artistike, tregime, romane dhe drama, publicistikë e shkrime polemike. Janë botuar recensione, vështrime, artikuj, sprova, trajtesa e studime në revista shkencore e letrare, duke trajtuar në to çështje të veçanta të letërsisë shqipe dhe të krijimtarisë letrare në përgjithësi. Disa punime dhe vepra janë përkthyer

Historia[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Info~edicion "Rrjedha" SHB "Rrjedha"( Shtëpia botuese, "Rrjedha"), po ecën mbarë nga fillimi i vitit 2001, kur është "datëlindja e saj e dytë" apo “ringjallja e saj" e rifillimit të punës së saj, ku botohen vepra nga më të ndryshme. Shtëpia botuese "Rrjedha"• [2] Rrjedha me botimet e veta:

Disa nga titujt e botuar në SH.B. Rrjedha,[2][Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ [1]
  2. ^ Rrjedha[lidhje e vdekur]

Lidhjet e jashtme[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

^ •*Faqe zyrtare [1] [3][lidhje e vdekur] [2] [4][lidhje e vdekur]