Nijazi Ramadani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Nijazi Ramadani
Nijazi ramadani.jpg
Emri:Nijazi Ramadani
Ditëlindja:14 Shkurt 1964
Vendlindja:Kokaj, Gjilan
Pseudonim(e):KOKA
Nënshtetësia:Flamuri Kosovare
Kombësia:Flamuri Shqipëtar
Edukimi:Universiteti i Prishtinës
Profesioni:Matematikan,Shkrimtarë,poblicistë
Aktiv në vitet:1978- i pranishëm
Zhanri:poezi, roman, Drama
Vepra të shquara:"Dheshkronjë Arbëri", Imzh i ngrirë", Azgani&Ylberi(a)
Çmime:Poezi, 1978, Biblioteka "Amë", Gjilan - * Fitues i Çmimit Kadmus: Klubi i shkrimarëve "Drita", revista Pelegrin, Athinë 2006, ia ndau çmimin për tregim vendi i tretë, si dhe për kritikë letrare, çmimi i parë.
Web-faqja:Official website
www.epokaere.com

Nijazi Ramadani (i lindur më 14 shkurt 1964 në Kokaj, Komuna e Gjilanit) është poet Shqiptar, romancier, kritik social, kritik arti, analist politik dhe intelektual kritik i letërsisë.

Jeta e hershme[redakto | redakto tekstin burimor]

Nijazi Ramadani lindi më 14 shkurt 1964Kokaj, Komuna e Gjilanit

(Kosovë).[1]

Katër klasat e para të fillores i kreu në Kokaj, kurse gjysmëmaturën në PogragjëGjilanit, ku i kreu mësimet e para (shkollimi fillore 1972-1979) dhe shkollimin e mesëm (Gjimnazin Zenel Hajdini, drejtimi Matematikë-Teknikë, dhe atë të lartë të edukimit i mbaroi Universiteti PrishtinësGjilan dhe Prishtinë. Fakulteti i Edukimit, i diplomuar në programin (Matematikë-Informatikë, (Prog. AKM, pashkëputje nga puna(2014) Bachelor),Universiteti i Prishtinës, në Prishtinë në temën Teorema e Talesit. Shkollim ky që ishte bërë me një bazë të mirë për ta thelluar edukimin, si edhe e ka përvijuar krijimtarinë e nisur që nga bankat e shkollës fillore, njëherit ka arritur një integrim të plotë në shkencë dhe arte.[2]

Veprimtaria[redakto | redakto tekstin burimor]

Krijimtarinë fillestare për fëmijë dhe të rritur e ka filluar më 1977, duke e publikor në periodikun letrar në viteve shtatëdhjeta dhe tetëdhjetë, kur edhe anatemohet nga jeta publike përshkak të rreshtimit politik në Lëvizjen Kombëtare, botimit të fletushkës Ushtima e maleve, që ishte cilësuar sipamfletë armiqësor(nacionalist-irridentist të atyre viteve dhe pikërisht për këtë burgoset më 24 korrik të vitit 1981. Merret me shkrime letrare, publicistike, kulturore dhe politike të cilat i boton herë pas here në të përditshmet dhe periodikun shqiptar. Shkrimet mund t'i gjenden edhe të botuara në të përditshmën “Rilindja”, pastaj në revistën letrare e periodike “Jeta e Re”, "Pionieri"' GEPi, Flaka të Shkupit, "Haemus", Bukuresht, Gazeta Athina, Athinë, Gazeta Shkodra si dhe “Shkëndija”, “Revista Paqja”, të Prishtinës, por edhe në gazetat shqiptare “Shekulli” të Tiranës dhe “Koha jonë”. Ramadani më pas vazhdoi me paraqitjet në gazetën “Bujku”,"Euro-Rilindja,Tiranë,“Koha ditore”, “Zëri”, “Bota e Re”, "Fokus", “Epoka e re”,ku punoi pas vitit 2000, dhe botoi varg shkrimesh në të përditshmet: "Express", "Infopress" “Kosova sot”, “Iliriapost”, "Pavarësia News" "Lajm" të Prishtinës, Agjensia e lajmeve "Kosovapress. Gjatë punës së tij u muar me të gjitha zhanret e shkrimeve gazetareske, duke përfshirë shkrimet hulumtuese dhe të angazhuara, kritikë, ese, editorial, koment, replikë, reportazh, shkrimin enciklopedik dhe referencial, skicë, fejton, recension, etj, në mediat elektrinike dhe të shkruara ishte profesional si: redaktor përgjegjës te e përkoshmja "Ushtima e maleve"(2001/2002, në redaksitë Radio Albana (Kumanovë) dhe ajo Rinia(Gjilan) në të cilat punoi, ku përvç punës në gazetari, botoi artikuj të ndryshëm dhe shkrim letrare dhe publicistike, duke përfshirë edhe mbi dhjetra shkrime enciklopedike në Wikipedia (sq:shqip dhe en:anglisht). Është autor i dhjetë librave letrare shkrime për letërsinë, teatrin, artet pamore, si dhe kritikë letrare, prozë artistike, tregime, romane dhe drama, publicistikë e shkrime polemike Ka botuar recensione, vështrime, artikuj, esse, trajtesa e shkrime të angazhuara hulimtimuese në revista e ndryshme shqiptare dhe jashtë vendit, duke trajtuar në to çështje të ndryshme sociale, kulturore shqipe dhe të krijimtarisë letrare në përgjithësi. Disa punime e tij janë përkthyer në gjuhë të tjera.[3]

Puna[redakto | redakto tekstin burimor]

Punon mësimdhënës në shkollën "Mulla Idriz Gjilani", të Gjilanit, Botus te Klubi i artistëve, krijuesve, gazetarëve “SH.B. Rrjedha”, udhëheq edicionin “SH.B. Rrjedha”, ku botoi një varg veprash, dhe editoi revistën "Ushtima e maleve", është anëtar te Shoqata e shkrimtarëve të Kosovës. Jeton, punon dhe krijon në Gjilan.

Vepra të botuara[redakto | redakto tekstin burimor]

[4]


Wikibooks-logo.png Wiki Libri: Nijazi Ramadani botoi Rrjedha,2008 /(anglisht: "Fluv/Rrjedha"),(shqip: "Rrjedha")

 1. Dhe shkronjë arbri-( përmbledhje me poezi), "Jeta e RePrishtinë, 1995,
 2. Kosova dhe vetëvendosja, "SH.B. Rrjedha"(Ushtima e maleve), Gjilan, 1998, trajtesë historike dokumentare dhe politike
 3. Një qasje në teatër, SH.B. Rrjedha, 2004, Gjilan
 4. Vrojtime artistike, vështrime letrare, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2006.
 5. Qasje tjetër për skenën, 2006 ”SH.B. Rrjedha" Gjilan
 6. Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008
 7. Imazhi i ngrirë, (roman)i marrë për botim në konkursin letrar 2006 nga SH.B. Buzuku, bot. SHB "Rrjedha", Gjilan, 2012.
 8. "Vështrime letrare",(përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër revista dhe të përditshmet shqipe) bot. "Rrjedha
 9. "Azgani&Ylber(i)ja (Imazhi i gjallë"Dramë marrë në Konkursin "Katarina Josipi", financuar nga MKRS të Kosovës, 2013|bot. Rrjedha, 2012.
 10. Shtegtim në histori - Monografi për Kokajt 1842-2012[5],[6] bot. Rrjedha, Gjilan, 2012.

[[DRAMA: AZGANI&YLBERI(A)[4]]]

Shkrime të botuara në media[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Çmimi letrar: Vendi i dytë në poezi" Libri shoku më i mirë", i ndarë me rastin e ditës së çlirimit të Gjilanit, 1978, komplet libra e stilograf nga Biblioteka "Amë" Gjilan.Bibliografia e botimeve: Nijazi Ramadani: 1978/2008
 • Fitues i Çmimit Kadmus: Klubi i shkrimarëve "Drita", revista Pelegrin, Athinë 2006, ia ndau çmimin për tregim vendi i tretë, si dhe për kritikë letrare, çmimi i parë.
 • "Pionieri", nr.3, cikël me poezi, mars, 1978, Prishtinë
 • "Rilindja për fëmijë", poezi"Lirisë", si dhe të përcjellur me portretin të autorit,",Krijues i ri-nxënësi udhëtar shembullor'",7.shtator.1978, Prishtinë.
 • "Flaka e vëllazërimit/Shkollari",poezi, dhjetor 1979, Shkup.
 • "GEP-Gazeta e pionierëve" dhe "BAT", vitet e '80-ta, poezi.
 • Prej 24 koorik 1981/1990, si krijues i anatemuar pushoi përshkak të burgosjes nga se rreshtohet në Lëvizjen kombëtare të atyre viteve për Republikën e Kosovës dhe veprimatrisë në nxjerrjen në dritë të Fetushkës ilegale "[Ushtima e Maleve]", Kokaj,qershor'80-janar 1981.
 • Dy poezi te "Bota e re", 1995, Prishtinë.
 • Cikël me poezi, nëntor 1995, "[Pionieri]"- revistë letrare për fëmijë, Prishtinë.
 • Revista "[Fjala jonë]", "Faqja-Poezi", "[Cikël me poezi]", korrik, 1996, Prishtinë.
 • Cikl me poezi:"[Fisi- pikë e pesë]", Revistën letrare e periodike "Jeta e Re",[1995],nr.6.
 • Cikël me poezi, në gazetën ","Euro-Rilindja",Tiranë, 1996
 • Cikël me poezi te Ars-poetika/|NIJAZI RAMADANI - GJAKU E DHEU I HARTES SIME ... poetika te Publiku
 • Prozë:" Arapi i zi apo gjaku e dheut të hartës sime, përfshi në konkursin "ars-buzuku", numri 1 (35) i revistës letrare shqiptare "Ars, 31 mars 2002
 • Poezi/ tek'Kush i ka shkruar këto vargje ?,Rrjedha *|Revista "Agmia", numri 7 i revistës "[Agmia]" prozë, "Hata e madhe" Gjilan,2007
 • TABLETË/TABLETĂ "Si të bëhen malet me zile që t’i dëgjojmë rënkimet e tyre- f.162...... Revista Haemus - Bukuresht / RUMAN
 • Revista Haemus 3-4 /2006, prozë: "Shkëlqimi i rrasave të gurtë mbi çati dhe varrezat e martirëve me epitaf"
 • "N'Itakën e vet pushon Zejno Halili",Gazeta Shkodra, Shkodër, 2005
 • Proza:"Cupi" (30 qershor,2008),"Lajm", shtojca për kulturë, Prishtinë.

Përmbledhje poezish me poetë të ndryshëm[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Gazeta Athina, më 18 maj 2007: te rubrika "Letërsia", përzgjodhi dhe botoi Hiqmet Meqaj një cikël me poezi "POEZI NGA KOSOVA"
 • Cikël me poezi "POEZI NGA KOSOVA", AGIM VINCA dhe Nijazi Ramadani, Revista Letrare ADMET, botues Andi Meqaj
 • "Panarama e kijuesve të Kosovës juglindore", Hysen Këçiku,bot.Kurora Prishtinë, 2004.
 • ̈Cikël me poezish, Jeta e Re" nr. 3, Prishtinë 1996'
 • Poezi:"Fisi-pikë e pesë","Ata ikën në përjetësi" dhe "19 pranverat e Arbrit", web-faqja:Bashkimi Kombëtar-
 • Portret krijuesit Nijazi Ramadani Përmbledhje me poezi me poet të ndryshëm, revista "Nacional", Preshevë, 2013.
 • Revista "Agmia", numri 7,8,9,10 i revistës "Agmia",2007, Gjilan-
 • "N'Itakën e vet po pushon përjetësisht ZejnaZejnullaha Halili" nga Nijazi Ramadani;(Revista letrare shqiptare "ars" njofton daljen e numrit të 2 (40) në Shqipni, Kosovë, Maqedoni e Mal të Zi).[5]

Shkrime për veprat e autorit[redakto | redakto tekstin burimor]

 • Ali Jasiqi|Ali D. Jasiqi, botoi botoi kritikën letrare "Poezi meditimesh të thella në veprën: "Pesëdhjetë shkrime për poezinë", kritikë letrare dhe te revista "Shkëndija", numer jubilar, mars 1996.
 • Haxhi Vokshi, Pasthënie përmbledhjen me poezi"Dheshkronjë Arbëri" 1995,"Jeta e Re", Prishtinë
 • Hasan Bunjaku-"Syri kritikë mbi veprën poetike "Dheshkronjë Arbëri" 1995,"Bujku/Rilindja", Prishtinë, dhe Jeta e Re|Ekstraktë nga recensioni "Dheshkronjë Arbëri" 1995, "Jeta e Re", Prishtinë.
 • Vitrina e librit, Bujku (ish Rilindja), Prishtinë 1995, Shpend Halili: Botime të reja, "Dheshkronjë arbri-( përmbledhje me poezi), "Jeta e Re", 1995, Prishtinë
 • Bujku/Rilindja: Shpend Halili, botime të reja: Vështrim mbi librin "Kosova dhe vetëvendosja,(trajtesë historike dokumentare dhe politike) SH.B. "Ushtima"]] Tirane, 1998.
 • Tefik Selimi: Recension: Një qasje në teatër, SH.B. Rrjedha, 2004, Gjilan, "Bota sot", 2005, Prishtinë
 • Minire Berisha:Botime"- Libër me vështrime e trajtesa publicistike për artin letrare e pamore", Vështrime për arte, maj, 2004, Epoka e Re.
 • Naile Demiri:"Shumë studies-pak arte", Epoka e re",gusht,2008, Prishtinë, vështrime rreth librit "Vrojtime artistike", vështrime letrare, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2006.
 • Malësore Llapashtica:"Çmimet nuk japin as nuk e marrin kompetencën artistike", intervistë ekskluzive meNijazi Ramadanin, krijues, publicist, pedagog dhe editor i SHB “Rrjedha” në 30 vjetorin e krijimtarisë letrare, bisedë me rastin e 30 vjetëve të krijimtarisë",Pavarësia News, Prishtinë, 2006.
 • Prespektiva, Bujanoc, shtator 2008: "Krijimi vjen si domosdeoshmeri", intervista
 • Tefik Selimi:"Iliria past", Prishtinë, 2006, "Vështrim kritik rreth veprës:"Qasje tjetër për skenën", 2006, "SH.B. Rrjedha" Gjilan]]
 • Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008 , Xhemë Karadaku, pasthënie [Imazhe kohe, poezi:1978-2008, SH.B. Rrjedha, Gjilan, 2008Rrjedha
 • Muhamet Halili IMAZHE KOHE”, TUFËZ POEZISH QË REFLEKTON KRIJIMTARINË 30-VJETËT e Nijazi RAMADANIT , 17 nëntor 2008 Kosovapress
 • [[Ilmi Musliu, - Një udhëtim poetik 30-vjeçar, E përditshmja Kosova Sot, 27 nëntor 2008
 • Imazhe kohe, poezi:1978-2008, M.Sabedini, Gazeta "Lajm", 26 nëntor 2008, Prishtinë
 • Tefik Selimi: Imazhi poetik i një vepre poetike, Bota sot, dhjetor, 2008, Prishtinë
 • Nuhi Ismajli: Këndvështrim: Imazhe poetike të përjetimeve kolektive e individuale, (Nijazi Ramadani: "Imazhe kohe" (poezi 1978-2008), botoi: SH.B. "Rrjedha", 2008, E martë, 17 mars 2009, Zëri, Prishtinë)
 • Biser Mehmeti: Shkrimtari i mazheve... Romani Imazh i ngrirëi autorit Nijazi Ramadani
 • | Biser Mehmeti Shkrimtari i imazhit dhe i krenarisë komabëtare, bot. "Epoka e Re", 30 dhe 31 janar 2012, Prishtinë
 • | Tefik Selimi, Bota sot shkurt 2012, recensionRomani i atdhedashurisë kombëtare vështrim për romani "Imazhi i ngrirë" të bot. SHB "Rrjedha", 2012
 • |Ilmi Musliu Kosova sot, shkurt 2012,Nijazi Ramadani Vështrim për romanin "Imazhi i ngrirë", 2012
 • |K.Shabani| Ese për romanin "Imazhi i ngrirë (të autorit Nijazi Ramadani',bot.(2lonline.com)Epoka e Re, të enjtën, 3 maj 2012, Prishtinë
 • |Kristaq F.Shabani "Nijazi Ramadani -Retrospektiv e bukur - një evidentim me vlerë poet, prozator, studiues Kosove, Epoka e Re, 9 maj 2012, Prishtinë
 • |Biser Mehmeti - Drama e komedi bashkë(Azgani&Ylber(i)ja, bot.Epoka e Re, 2014, Prishtinë
 • |Biser Mehmeti - Monografia për Kokajt 1864-2012 "Kokajt ë nga lashtësia",bot. rajonipress.com, zemrashqiptare.net, 2014]]

Personazhe autoriale në të përditshmet shqipe dhe revista[redakto | redakto tekstin burimor]

^Wikibooks-logo.png Wiki Libri: Libri-_trajtesa_Veshtrime_letrare17shkrt_(1)_(1).pdf [6]

Shkrime, artikuj, recensione, vështrime për dramën dhe shfaqjet skenike[redakto | redakto tekstin burimor]

Wikibooks-logo.png Wiki Libri: Nijazi Ramadani Imazh i ngrirë (roman historik)

Wikibooks-logo.png Wiki Libri: Koka\jt antroponim familjar shqiptar |Historia - prejardhja dhe formimi i patronimeve (mbiemrave dhe emrave familjar Koka)

 • Prejardhja dhe formimi i patronimeve (mbiemrave dhe emrave familjarë) në Kokaj[1] - pantronim shqiptar

[7] (shqip: "Rrjedha"[8]) Gjilan* [8], Yugoslavia SFRY – in present day Kosovo) [9][10][11][12][13] [14] [15]

'Përmbledhje shkrimesh të botuara nëpër media e shkruar dhe elektronike shqipe për dramën dhe skenën [redakto | redakto tekstin burimor]

 • |Drama për fëmijë: "Të pamoshtur gjer në vdekje", aktrim, roli kryesor (neg.) në shfaqjen skenike konkuruese për shkollat fillore të rajonit dhe në garat tjera.
 • Jeta skenike 63 vjeçare e Gjilanit:Teatri profesionist i Gjilanit e rikujton vetveten skenën tradicionale dhe moderne/
 • Recension: "Gjenerali i ushtrisë së vdekur" Ismail Kadare i dramatizuar dhe në regji të prof.dr. Milto Kutali, Epoka e Re, 13 mars 2000.
 • Shfaqja skenike e veprës “As parë, as njohur”,i dramatizuar dhe në regji të prof. dr. Milto Kutali, Epoka e Re, 2001.
 • Komedia "Gomari diversant", Jeton Neziraj, Teatri profesionist i Gjilanit, Koha ditore, Shtojca per kulture, 2006.
 • Teatri i Gjilanit: Drama e Nebi Islamit "Ligatina" sipas veprës Musa Ramadanit Regjia, Jahi Jahiu, I.Ymeri
 • Teatri i Gjilanit: Shfaqja me çmimin"Aleksander Moisiu" Tiranë, "Darka publike", Teki Dërvishi
 • Dy monodrama nga Rexhep Qosja:"Vdekja e një mbretëreshe",Epoka e Re, Prishtinë
 • Shfaqje dramatike “Sfinga e gjallë”, e autorit Rexhep Qosja (Infopress, 7 korrik 2010, Prishtinë) [16]
 • Skeda:Libri- trajtesa Veshtrime letrare17shkrt (1) (1).pdfWikibooks-logo.png Wiki Libri: {{{2}}}
 • Ese mbi teatrin provincial"Qasje tjetër teatrore, Epoka e Re, Prishtinë, 2001
 • Sistemi i vlerave e thyerjeve të mëdha :(Shfaqja e dramës Kohë e paemër e Ruzhdi Pulahës nga Teatri i Korçës), 2002, Rrjedha.
 • Prometheu”, I.Kadare, Teatri Ferizaj, Rrjedha, Gjilan.
 • Një qasjeje groteske Teki Dërvishi: “ Repriza e lirisë”, 2003, Rrjedha, Gjilan.
 • Skena teatrore e Gjilanit: (Komedia "As parë, as njohur"), Epoka e Re, 2001, Prishtinë
 • Lexim racional i tragjedisë së Shekspiri, Epoka e Re, 2002, Koha ditore, Prishtinë
 • "Realitet i shprehur me mjetet mitike", dramë "Kafeneja ballkanike", Begzad Baliut , 2003, Epoka e Re, Prishtinë
 • Në mes të dramës dhe Mono-dramës -"Kronisti i të vrarëve " M.Zymberaj, Epoka e Re, 2003, Prishtinë
 • "Një thyerje meditative kohe": Mbi shfaqja "Ura e sakrificës" Teatri i Gjilanit, Zëri, Prishtinë, 17 prll. 2003
 • Dramë e ndërgjegjes së vrarë", drama "Vegullia" Zëri, Prishtinë, 2004
 • Teatri i Gjilani dha premierën e komedisë "Kumbara", Zeri, 2005, Prishtinë
 • Skena gjilanasve me vlerat të reja, Zëri, Prishtinë
 • Shfaqja me efekt te madh skenik: Shfaqja premier e komedisë "Revolja", Zëri, 2005, Prishtinë
 • Teatri i Gjilanit :"Tuneli", Erson Zymberi, Zëri, 2005, Prishtinë
 • "Mos e prek", Zëri, 2005, Prishtinë
 • Premiera e Komedisë "Mysafiri i Mallkuar" autorit Ilir Bezhani, Pavarësia News, 2006
 • Drama "Im at donte Adolfin" e Mehmet Kraja në regji të Agim Sopit, 2007, Zëri, Prishtinë
 • Shfaqja "[Ditëlindja]" e Teatrit Gjilanit- Premierë si "Ditëlindje e trefishtë, Rrjedha, 2008
 • Shfaqja premierë e Teatrit Gjilanit të zhanrit komedi " Ah, auzvajzi", Shqipe Kadriu, 2008, Rrjedha
 • Besnik Fabulës së mrekullueshme të autorit(Rexhep Qosja), "Shfaqja Sfinga e gjallë", Teatri profesional Gjilan, korrik, 2010, "Infopress" Prishtinë, 2010.
 • Nijazi Ramadani: Vështrim letrar, skenike dhe arte:
 • Shekspir apo limonatë, ese për shfaqjen Hamleti, Rrjedha, 2004.
 • Shpalosja e riciklimeve historike përmes artit skenik ”[Nata e fundit në Goli Otok]” të autorit Mehmet Kajtazi, Rrjedha Gjilan, 2003
 • Koha të shtrojmë çështjet e artit skenik", ese, Express, 2005, Prishtinë
 • Gazetat shqiptare "Shekulli" të Tiranës: Rreth ramave "Marrëveshja mes teatrove, "Streha e të harruarve" në Gjilan." Teatri kombëtar i Tiranës, 2004.
 • Lexim i “Hamletit” të Shakespeare a lomonatë,Nuhi Matoshi/ Rrjedha, Gjilan, 2004
 • Gazeta "Koha jonë": Mbi dramën" Ligatina" Teatri i Gjilanit,2006.
 • "Koha ditore", botoi në shtojcën për kulturë nga dramat "Rënia e sistemit të vlerave- Të mallkuarit", E.Petroci, Koha ditore, mars 2002
 • Bisedë me Jozif Papagjonin,dramaturg dhe kritik teatror nga Tirana: Teatri duhet ti bëjë vend dramaturgjisë kombëtare, Epoka e re dhe Zëri, Prishtinë, 2003/04.
 • ^ "Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Arben Ramadani". Zemrashqiptare.net.
 • ^ "Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Krijimtaria letrare e Biser Mehmetit". Zemrashqiptare.net.
 • ^ Arlind Nushi. "Guerilja e bashkimit kombëtar dhe Fletushka "Ushtima e maleve. Albaniapress.com.
 • ^ "SHKRIMTARI I IMAZHEVE DHE I KRENARISË KOMBËTARE". Prishtina Press.
 • ^ Nijazi Ramadani (2012). Imazhi i ngrirë: roman. SHB Rrjedha. ISBN 9789951453073.

Referencat[redakto | redakto tekstin burimor]

 1. ^ Shënime për autorinë, Biblografia e botimeve nga redaktor:Xhemë Karadaku dhe Fehmi Ajvazi,Imazhe kohe, përmbledhja me poezi në 30 vjetorin e krijimtarisë së Nijazi Ramadanit
 2. ^ Lidhja e Shkrimtarëve e Kosovës "Nijazi Ramadani" Check |url= value (help). lidhjashk.com. 15maj 2018. Marrë më http://lidhjashk.com/team/nijazi-ramadani/.  Check date values in: |access-date= (help)
 3. ^ Bibliografia e botimeve: Nijazi Ramadani: 1978/2008
 4. ^
  Veshtrime letrare (trajtesa)

  [1]

 5. ^ https://sq.wikibooks.org/wiki/Kokaj
 6. ^ për Kokajt 1842-2012
 7. ^ "Zemra Shqiptare-Nijazi Ramadani:Teatri i Gjilanit dha premierën e shfaqjes së David Farr-it "UN Inspektori"". zemrashqiptare.net. Marrë më 2014-03-02. 
 8. ^ "Artists And Journalists Club". Rrjedha.20m.com. Marrë më 2014-02-02. 
 9. ^ Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Teatri i Gjilanit dha premierën e shfaqjes së David Farr-it “UN Inspektori”
 10. ^ Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Botohet libri "Çështja Shqiptare[2]
 11. ^ "Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Arben Ramadani". Zemrashqiptare.net. Marrë më 2014-02-02. 
 12. ^ "Zemra Shqiptare – Nijazi Ramadani: Krijimtaria letrare e Biser Mehmetit". Zemrashqiptare.net. Marrë më 2014-02-02. 
 13. ^ Arlind Nushi. "Guerilja e bashkimit kombëtar dhe Fletushka "Ushtima e maleve"". Albaniapress.com. Marrë më 2014-02-02. 
 14. ^ "SHKRIMTARI I IMAZHEVE DHE I KRENARISË KOMBËTARE". 2014-02-02.  Unknown parameter |publikuar= ignored (help)
 15. ^ [http://www.lajmishqip.com/?p=2793%7CVEPRA ME KRITIKË LETRARE ME VLERË nga Halil Haxhosaj Vlera e kritikës letrare për poezinë(Vepra “Pesëdhjetë shkrime për poezinë” Ali D.Jasiqi)
 16. ^ dramatike “Sfinga e gjallë”, e autorit Rexhep Qosja (Infopress, 7 korrik 2010, Prishtinë)
 17. ^ [[3]]

|Imazh i ngrire (roman|nijazi ramadani

Online[redakto | redakto tekstin burimor]

 • i Artistëve dhe Gazetarëve Rrjedha" Nijazi Ramadani Gjilan KLUBI I ARTISTEVE DHE GAZETAREVE 'RRJEDHA'
 • [9]|OJQ-ja "Rrjedha " Gjilan : Përfaqësuesi i asociacionit të shkrimtarëve, krijuesve, artistëve dhe gazetarëve, Nijazi Ramadani, koordinator, duke folur per OJQ ...Revista elektronike RRJEDHA]
 • [10]|Arte, kulture, ars | Photo Page(III)-Galeria | Home-Nga krijimtaria e Nijazi Ramadanit- Faqja e pare | NIJAZI RAMADANI-Klubi i Artisteve dhe Gazetareve Rrjedha]
 • [11]|Ballina Rrjedha , , Shtëpia botuese Rrjedha Shtëpia botuese Rrjedha është edicion i Klubit të Artistëve, shkrimtarëve]