Sherif Toptani

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Sherif Toptani.JPG

Sherif Toptani është djali i dytë i Murat Toptanit dhe Asije Frashërit. Sherif Toptani lindi në korrik të vitit 1901 në Konie të Turqisë ku familja e Murat Toptanit ishte internuar. Më 1908 me shpalljen e Hyrjetit familja kthehet nga internimi në Tiranë. Në moshën 7 vjeçare fillon shkollën fillore te Mati Logorecit. Në moshën 13 vjeçare së bashku me vëllezërit dhe kushurinjtë shkon për vazhdimin e shkollës fillimisht në Krems dhe pastaj në gjimnazin në Grac, të cilin e kryen më 1928. Shkollën e lartë e kryen në Gjermani në Mynih më 1933, për teknologji dhe kimi industriale. Në këtë vit kthehet në Shqipëri si një intelektual i formuar, i edukuar për gati 20 vjet në Austri dhe Gjermani dhe punësohet në Kuçovë në Shoqerinë A.I.P.A. Mbas çlirimit ishte një nga kuadrot e pakta që mbajten mbi supe ngarkesën teknike dhe organizative për ringritjen e kantjereve dhe industrisë së naftës në të gjitha degët e saj.

Foto[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]