Dallime mes rishikimeve të "Karl Marksi"

Jump to navigation Jump to search
Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 109.69.160.132) dhe riktheu rishikimin 1703928 nga Wielemir
(Refuzoi ndryshimin e fundit të tekstit (nga 109.69.160.132) dhe riktheu rishikimin 1703928 nga Wielemir)
== Jeta ==
=== Rinia ===
Karl Marks lindilind në një familje të pasur dhe progresive hebrejeçifutësh në Trier, Prusi. Babai i tij, Herschel, pasardhës i një linje të gjatë familjesh hebrejeçifute, konvertohet në të Krishterë në mënyrë që të ketë mundësinë të bëhet avokat. Familja Marks kishte shume shokë intelektuale dhe artistë të cilët i vizitonin shpesh Marksët gjatë rinisë së Karlit.
 
=== Edukimi ===

Menyja e lëvizjeve