Ndryshimi mes inspektimeve të "Tefsiri"

Jump to navigation Jump to search
2 bytes removed ,  2 vjet më parë
v
ska përmbledhje të redaktimeve
v
v
'''Tefsiri''' ([[Arabisht]]:'''تفسير‎''') është shpjegimi i [[Kur'ani|Kuranit]]. Autori i tesfirit quhet '''mufesir'''. Kuptimi tekstual i [fjalës] Tefsir në gjuhen arabe domethënë ‘të hapësh’, ose të sqarosh, interpretosh ose komentosh. Teknikisht, shkenca e Tefsirit është një degë e dijes në të cilën kuptimet e Kur’ani sqarohen, dhe urdhëresat e urtësitë sqarohen qartazi (el-Burhan). Duke iu drejtuar [[Pejgamberi]]t (s.a.v.s.), Kur’ani i lavdishëm thotë:
 
== Hyrje në Shkencën e Tefsirit (‘Ilm-ul-Tefsir) ==
Kuptimi tekstual i [fjalës] Tefsir në gjuhen arabe domethënë ‘të hapësh’, ose të sqarosh, interpretosh ose komentosh. Teknikisht, shkenca e Tefsirit është një degë e dijes në të cilën kuptimet e Kur’ani sqarohen, dhe urdhëresat e urtësitë sqarohen qartazi (el-Burhan). Duke iu drejtuar [[Pejgamberi]]t (s.a.v.s.), Kur’ani i lavdishëm thotë:
 
“(I kemi dërguar ata) me argumente të qarta dhe libra. Dhe Na, ty ta kemi dërguar Kur’anin që t’u shpjegosh njerëzve dispozitat e shpalljes, dhe që të mendojnë ata.” (16:44)
 
== Hyrje në Shkencën e Tefsirit (‘Ilm-ul-Tefsir) ==
Përsëri, Kur’ani thotë:
 
726

edits

Menyja e navigimit