Spiro Bellkameni

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Spiro Bellkameni (njohur edhe si Spiro Ballkameni) ishte komandant çete kombëtare në vitet 1908-1912. Ajy ishte lindur në fshatin Bellkamen në rajon i Follorinës. Ishte luftëtar me guxim të madh dhe gojëtar i shquar. Filloi luftën kundër osmanëve më 1905. Luftoi rreptësisht kundër kishës greke në shërbim të Fanarit. Përjashtoi forcën e kishës nga Bellkameni e Negovani.“Tradhtia dinake dhe e poshtër rëmbeu një nga trimat me të shquarë. Veprat e tij janë të gjalla, Jeta, veprat atdhetare të Spiro Bellkamenit janë të ditura prej çdo shqiptari”