Spitali ushtarak

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shërbimi katolik në spitalin ushtarak austriak gjatë Luftës së Parë Botërore.

Një spital ushtarak është një spital në pronësi dhe e operuar nga një ushtri. Ato shpesh janë të rezervuara për përdorimin e personelit ushtarak dhe vartësve të tyre, por në disa vende janë vënë në dispozicion edhe për civilët. Ato mund të jenë ose jo në një bazë ushtarake; shumë nuk janë.

Mbretërinë e Bashkuar dhe Gjermani, spitalet ushtarake britanike janë mbyllur; Personeli ushtarak zakonisht trajtohet në një krah të veçantë të një spitali civil të caktuar, në MB, këto referohen si Njësi Spitalore e Ministrisë së Mbrojtjes. Personeli i shërbimit të lënduar në operacione luftarake trajtohet normalisht në Qendrën Mbretërore për Mjekësinë e Mbrojtjes.

Shiko edhe[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Referime[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]