Stampa:12 Mars

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Anëtarësimi i vendeve Evropiane në NATO.
  • 1365 - U themelu Universiteti i Vijenës.
  • 1868 - Hendry O’Farrell tenton të vrasë Princin Alfred, Dukën e Edinburghut.
  • 1913 - Kryeqyteti i ardhshëm i Australisë zyrtarisht caktohet Kanbera. Melburni mbeti kryeqytet i përkohshëm deri më 1927, derisa kryeqyteti i ri të ndërtohej.
  • 1918 - Moska bëhet kryeqytet i Rusisë përsëri, pasi Shën Petersburgu e mbajti këtë status për 215 vjet.
  • 1930 - Mahatma Gandhi udhëhoqi marshin qindrakilometrash, të njohur si Mardhi Dandi, për të protestuar monopolin britanik mbi kripën e detit.
  • 1938 - Austria - anektohet nga Gjermania naziste.
  • 1940 - Fundi i luftës në dimër, Bashkimi Sovjetik mposht Finlandën.
  • 1966 - Suharto merr detyrën nga paraardhësi i tij Sukarno për t’u bërë president i Indonezisë.
  • 1993 - Koreja Veriore deklaron se planifikon të tërhiqet nga Traktati për moszgjerim bërthamor dhe refuzon t’ua lejojë qasjen inspektorëve ndërkombëtarë në lokacionet e saj bërthamore.
  • 1999 - Polonia, Republika Çeke dhe Hungaria pranohen në NATO. (Figura)