Jump to content

Stephen Harper

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Stephen Harper
Kryeministri i 22-të i Kanadasë
Në detyrë
16 shkurt 2006 – 4 nëntor 2015
Paraprirë ngaPaul Martin
Pasuar ngaJustin Trudeau
Kryetari i Opozitës Kanadeze
Në detyrë
20 mars 2004 – 6 shkurt 2006
21 maj 2002 - 8 janar 2004
Paraprirë ngaGrant Hill (Provizor)
John Reynolds (Provizor)
Pasuar ngaBill Graham (Provizor)
Grant Hill (Provizor)
Kryetari i Dhomës së Komunave të Kanadasë
Në detyrë
28 qershor 2002 – në vazhdim
25 tetor 1993 - 2 qershor 1997
Paraprirë ngaPreston Manning
James Hawkes
Pasuar nga
Rob Anders
Të dhëna vetjake
U lind më (1959-04-30) 30 prill 1959 (65 vjeç)
Toronto, Ontario
NënshtetësiaKanadez
Partia politikePartia Konservatore e Kanadasë
PunësimiEkonomist

Stephen Joseph Harper (30 prill, 1959, Toronto), është politikan kanadez, ai ishte kryeministri i 22-të i Kanadës, nga 6 shkurti 2006 deri më 4 nëntorë 2015. Stephen u martua me Laureen Harper që nga 11 dhjetori, 1993. Laureen ishte e martuar me Neil Fenton nga viti 1985 deri në vitin 1988. Ata kanë dy fëmijë: Benjamin dhe Rachel. Sipas literaturës së partisë, Harper është duke mësuar gjuhën spanjolle.