Tobirama Senju

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search

Tobirama Senju (千手扉間, Senju Tobirama) është një personazh fikiv në serinë manga dhe anime Naruto, është anëtar i klanit Senju dhe vëllai i vogël i Hashirama Senju. Tobirama dhe vëllai i tij ishin mësues të Hiruzen Sarutobi. Natyra e tij është shumë e ndryshme nga vëllai i tij në atë që ai është pak nervoz, cinik dhe kritik. Sidomos në lidhje me shtetin. Kjo natyrë cinike dhe e zemëruar e bën shokun e vëllait të tij, Madara Uchiha, të mos e pëlqejë atë. Pas vdekjes së vëllait të tij, ai morri titullin e Hokages së Dytë (二代目火影, Nidaime Hokage).

Personaliteti[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tobirama ishte një njeri i rreptë që fliste troç për shumicën e temave. Ai kishte një qasje pragmatike ndaj jetës, duke besuar se shumë nga problemet e botës mund të zgjidheshin përmes rregullave dhe ligjeve të përcaktuara mirë. Megjithëse fjalët e tij shpesh mund të dilnin si të vrazhda ose të pandjeshme, vetë Tobirama ishte relativisht i qetë dhe i përbërë, rrallë merrej ose duke reaguar emocionalisht. Ishte kjo që e lejoi atë të veprojë si një lloj kundër-peshe ndaj vëllait të tij më të madh, idealeve të Hashirama: kur Hashirama do të merrej me optimizmin e tij kokëfortë, i ra Tobirama të ndërmjetësonte dhe të detyronte një alternativë më realiste në mënyrë që të arritjen e atyre qëllimeve idealiste. Hashirama ishte zakonisht i zhgënjyer nga ndërhyrja e Tobirama, por ai zakonisht pajtohej pa shumë protesta. Por Hashirama, nganjëherë, do të tërhiqej kundër Tobirama, shpesh sepse metodat e Tobirama po bëheshin shumë të fuqishme; Shfaqjet e rralla të zemërimit të Hashirama në raste të tilla ishin të mjaftueshme për ta bërë Tobiramën të tërhiqej. Pavarësisht se sa shpesh ai kishte nevojë për të minuar vëllanë e tij dhe mendimin e tij personal se Hashirama ishte diçka si një idiot, Tobirama e donte dhe e respektonte shumë, dhe nëse kishte ndonjë gjë që Hashirama të respektonte veten ashtu si ai dhe të tjerët.

Tobirama dëshironte që fshatarët, me prejardhjet e tyre të ndryshme, të largoheshin nga tendenca për të menduar vetëm për klanin e tyre dhe në vend të kësaj të mendonin për fshatin në tërësi. Për këtë arsye ai ra në konflikt me Uchiha aq shpesh, pasi mendonte se ata shpesh vlerësonin dëshirat e tyre mbi të tjerët; ai besonte se Madara ishte shembulli më i keq i kësaj tendence. Megjithëse Tobirama shpresonte vërtet që Forca e Policisë Ushtarake së Konoha do të ndihmonte Uchiha të përqendrohej në fshat, ai nuk u befasua kur ata e morën atë si një të lehtë të qëllimshme, kur kjo nga ana tjetër i çoi ata të planifikonin një grusht shteti kundër Konoha dhe kur grusht shteti solli gati zhdukjen e tyre. Përkundër këtij paragjykimi të dukshëm kundër Uchiha, Tobirama ishte krejtësisht i lumtur të bashkëpunonte me çdo Uchiha që mund të kapërcente "Mallkimin e Urrejtjes" së tyre; ai përmendi Kagami Uchiha si një shembull kryesor të kësaj Uchiha të tejkaluar.

Megjithëse ata e njihnin njëri-tjetrin vetëm për një kohë të shkurtër, Tobirama dhe Minato Namikaze, Hokage i Katërt, u bashkuan shkëlqyeshëm. Respekti i tyre reciprok për njëri-tjetrin dukej i bazuar në ngjashmëritë e tyre: të dy ata lëviznin dhe mendonin shumë shpejt në fushën e betejës. Ndërsa personalitetet e tyre aktuale ishin mjaft të ndryshme, Tobirama ishte megjithatë i kënaqur nga çuditjet e Minato, siç ishin emrat e tij të komplikuar për teknikat.[1] Me djalin e Minato, Naruto Uzumaki, Tobirama ishte më i irrituar se çdo gjë tjetër: Naruto nuk iu drejtua me nderimet e duhura dhe nuk arriti ta njohë atë si krijues të disa teknikave, siç ishte teknika e Fluturimit të Vetëtimës, të cilën Naruto në vend të tij besonte se jetë krijimi i Minato.

Aftësitë[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

Tobirama ishte i njohur si një nga shinobi më i fuqishëm në histori, duke fituar lavdërime edhe nga rivalët e tij. Ai ishte në gjendje të vriste Izuna Uchiha - vëllain e Madara Uchiha, të cilët ishin të barabartë në aftësi dhe fuqi. Danzō Shimura deklaroi se aftësia e Tobirama ishte e pakonkurueshme gjatë kohës së tij si Hokage. Ai ishte në gjendje t'i mbijetonte një beteje me Vëllezërit prej Ari dhe Argjendi - një dyshe e frikshme që zotëronte çakrat e [[Nëntë bishti]t dhe zotëronte të katër mjetet e Thesarit të Hermitit të Gjashtë Shtigjeve.

Gjatë jetës së tij, Tobirama u vlerësua si shinobi më i shpejtë. Ai ishte i aftë të lëvizte mjaft shpejt për të mbuluar një objektiv me letra shpërthyese, si dhe për t'i shënuar ato për teknika të ninxhës hapësirë-kohe pa u vënë re.[2] Në anime, Tobirama shfaqet duke lëvizur po aq shpejt ndërsa është nën ujë.[3] Ai është i aftë në taijutsu në gjendje të konkurrojë kundër ish-studentit të tij Hiruzen, i cili është i njohur për zotërimin e tij absolut të të gjitha aftësive shinobi.

Rezervat e tij të çakrës ishin mjaft të mëdha për të teleportuar dy përdorues, që ishin në Modën e Bishës me Bisht, njëkohësisht, dhe mjaft të fortë për të ndikuar dukshëm në terrenin përreth kur e lëshojnë atë. Kontrolli i tij i çakrës ishte mjaft i përparuar për të kryer teknika komplekse me vetëm një vulë dore. Vullneti i tij ishte gjithashtu mjaft i fortë për të kapërcyer kontrollin gati të përsosur të Rimishërimit të Botës së Papastër.

Që nga fëmijëria, Tobirama ishte një sensor i aftë. Duke prekur tokën me gishtin e tij, ai mund të zbulonte me saktësi praninë dhe vendndodhjen e objektivave në zonën përreth. Ai gjithashtu mund të ndjente persona larg vendeve, të identifikonte prejardhjen e një personi nga nënshkrimi i tyre në çakra,[4] dhe madje të përcaktonte vendndodhjen e saktë të një objektivi ndërsa ishte i verbër. Ai gjithashtu përmendi se ai kishte aftësinë për të dërguar shpirtin e tij për të ndihmuar një Sasuke që po vdiste, dhe do të kishte dashur, po të mos ishte imobilizuar nga shufrat e zeza të Madara.[5]

Në betejë, Tobirama është llogaritës, duke goditur vetëm kur ai ishte i sigurt për sukses dhe pa asnjë mendim mëshire. Shumë inovativ, ai ka dizajnuar një larmi teknikash origjinale dhe po aq të përparuara, duke përfshirë Rimishërimin e Botës së Papastër, Teknikën e Fluturimit të Vetëtimës dhe Teknikën e Klonit të Hijes. Tobirama ishte i njohur për sulmet e papritura ndaj kundërshtarëve të cilët mendojnë se kanë fituar dhe e kanë lënë rojen e tyre poshtë. Në mënyrë që të përfitojë nga çdo avantazh i mundshëm, ai i kushton vëmendje të kujdesshme çdo aspekti të një beteje, duke analizuar strategjitë dhe teknikat e kundërshtarëve për të dalluar qëllimin e tyre, mekanikën dhe në fund të fundit dobësitë e tyre. Ai ishte në të njëjtën mënyrë i aftë për aftësitë që nuk ka trajnuar, duke qenë në gjendje të njohë një zhabë nga Mali Myōboku dhe senjutsu e tyre ose lloje të ndryshme të transformimeve të përparuara të natyrës.

Referimet[Redakto | Redakto nëpërmjet kodit]

  1. ^ Naruto kapitulli 629, faqe 11
  2. ^ Naruto kapitulli 639, faqet 3-5
  3. ^ Naruto epizodi 71
  4. ^ Naruto kapitulli 627, faqe 15
  5. ^ Naruto kapitulli 663, faqe 8