Tom Ndreca

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko
Tom Ndreca
Tom Ndreca
Datëlindja: 1958
Vendlindja: Mirditë
Kombësia: Shqiptar
Profesioni: Gjyqtar
Edukimi: Fakultetiti i Drejtësisë
Universiteti i Tiranës
Vendi i punës: Gjykata e Lartë


Gjyqtari Tom Ndreca, i lindur në Mirditë, është një jurist shqiptar me një karrierë të gjatë në sistemin e drejtësisë, ku së tashmi ai kryen detyrën e Anëtarit të i Gjykatës së Lartë të Republikës së Shqipërisë.

Biografia[redakto | redakto tekstin burimor]

Tom Ndreca ka lindur në Mirditë dhe është diplomuar në vitin 1980, me titullin Jurist, pranë Universitetit të Tiranës në Fakultetin e Shkencave Politike Juridike në degën e Drejtësisë.[1] Ndreca, për një periudhë 4-vjeçare, ka ushtruar detyrën e Prokurorit gjyqsor dhe Prokurorit të Rrethit, pranë prokurorisë së Rrethit Mirditë. Më pas, për dhjetë vite me radhë ka ushtruar detyrën e juristit në ish-Komitetin Ekzekutiv të Kukësit. Rikthehet në Mirditë për të punuar në ish-Komitetin Ekzekutiv për një vit sërish si jurist. Më pas, po në vendin e lindjes punoi për tri vite fillimisht si prokuror i sektorit gjyqësor dhe më pas prokuror rrethi. Në vitin 1994 emërohet gjyqtar i gjykatës së Apelit në Tiranë, detyrë të cilën e ushtron për 16 vjet, para se të emërohet gjyqtar në Gjykatën e Lartë.

Në mbështetje të formimit të tij profesional si gjyqtar, Z. Ndreca ka marrë pjesë në një sërë kursesh kualifikimi të organizuara në vite nga Shkolla e Magjistraturës, si dhe është trajnuar në kuadër të aftësimit të tij profesional si gjyqtar në një sërë trajnimesh të organizuara jashtë vendit.[1]

Burim i të dhënave[redakto | redakto tekstin burimor]

Shih edhe[redakto | redakto tekstin burimor]