Jump to content

Ujëmbledhësi

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Ujëmbledhësi (Pellgu) është hapësirë e masdhe unjore e hapët (oqean, det) apo e mbyllur (liqen) në raste të rralla kah e cila kullojnë – derdhen ujërat rrjedhëse (sipërfaqësore dhe nëntokësore) apo drenohen në atë tërësi.