Vetëqeverisja

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë

Vetëqeverisja eshte aftesia e nje personi ose grupi qe te kryeje te gjtiha funksionet e qeverisjes pa nderhyrje nga nje autoritet i jashtem. Veteqeverisja mund t'i referohet dhe mund t'i aplikohet cdo lloj institucioni, nga familja deri te shtetet.