Veziri i madh

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Shko te: navigacion, kërko

Veziri i lartë apo Veziri i madh ishte ministri udhëheqës në vendet myslimane të perandorisë osmane që nga fundi i shekullit XV-të. Ai ishte ruajtësi i vulës dhe zëvendësi i Sulltanit, shpesh edhe i plotfuqishmi i vërtet i perandorisë. Në shekullin XX deri më 1922 si vezir ishte kryeministri i Turqisë.