Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2017/12

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
  • Ne komedine "Epiroti" te T.Mezzos te vitit 1483 në skenën e 11-te epiroti thote" dramuri te clofto goglie !" pra "trembur te qofte (ajo) goje!"
  • Pjeter Budi informon se disa pjesë të "Dites se gjyqit " ishin përkthyer më parë nga "shume i ndershmi dhe shumë i devotshmi frat prej Palit prej Hasit
  • Ne vitin 1609 populli i fshatit të StrigaritKalabri u zemeruan me prifterinjte se ata nuk e dinin ta kendonin shqip lutjen e së djelës.