Wikipedia:Faqja kryesore/A e dini se/2018/28

Nga Wikipedia, enciklopedia e lirë
Jump to navigation Jump to search
Dwayne Johnson
  • ... se Dwayne Johnson një wrestler amerikano-kanadez u shndërrua ne artist filmash?
  • ... se Liqeni Crater është liqeni më i thellë i Shteteve të Bashkuara?
  • ... se Ablacioni është procesi i zvogëlimit të masës së akullnajës ose shtresës së borës, kryesisht të pjesës sipërfaqësore për shkak të shkrirjes, avullimit shembjes dhe rrëshqitjes së ortekëve të borës ose shkëputjes së brigjeve të akullit (ajsbergëve) nga akullnajat?
  • ... se Cigaret "Gent" ishin cigare me filter të prodhimit shqiptar rreth viteve 1970-1980, të shitura në tregun e Shqipërisë dhe në tregjet e huaja?
  • ... se Carl Bosch, së bashku me Friedrich Bergius në vitin 1931 fituan çmimin Nobel në lëmin e kimisë, për zbulimet e tyre lidhur me zbulimin dhe zhvillimin e mëtejshëm kimik të procedurës së presionit të lartë?